Askeri Personel

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) 2017 Uzman Erbaş (JÖH) Alımı Başvuru Sonuçları Açıklandı

2017 yılı Milli Savunma Bakanlığı uzman erbaş alımı başvuru sonuçları merakla bekleniyordu. Konu ile ilgili olarak Milli Savunma Bakanlığı yayımladığı ilanı ile başvuru sonuçlarının açıklandığını kamuoyu ile paylaştı. Söz konusu başvuru sonuçları ve sonuçlar açıklandıktan sonra yapılacaklar hakkında detayları ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

Milli Savunma Bakanlığının resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda MSB Türk Silahlı Kuvvetleri Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde 2017 yılı uzman erbaş alımı başvuru sonuçlarının açıklandığı ifade edildi. Söz konusu duyuruya göre 2017 yılı uzman erbaş alımı 10 Ocak 2018 tarihinde başlayacak olan Seçim Aşaması Faaliyetleri için iki grup alinde aday çağrı listesinin oluşturulduğu ifade edildi.

Başvuru sonuçlarına göre seçim aşamasına çağrılan kişiler başvuru sorgulama sayfasında belirtilen tarih ve saatte Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Dairesi Başkanlığında (Cebeci/ANKARA) hazır bulunmaları gerekmektedir.

Milli Savunma Bakanlığı uzman erbaş alımı ikinci grup sınavları ise 31 Ocak 2018 tarihinde başlayacaktır. Bu sınav için çağrı ilanı ise 23 Ocak 2018 tarihinden sonra yapılacaktır. Tüm bunların yanı sıra seçim aşaması faaliyetlerini kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

SEÇİM AŞAMASI FAALİYETLERİ

a.   Kayıt-Kabul, Ön Fiziki Kontrol, Yazılı Sınav, Fiziki Yeterlilik Testi, Mülakat ve Hastane Sevk işlemleri aşamalarından oluşmaktadır.

b.  Fiziki Yeterlilik Testi için tüm adayların gelirken spor kıyafeti (Eşofman, spor şortu, spor fanilası, spor ayakkabısı vb.) getirmeleri gerekmektedir.

c.   Seçim Aşaması Faaliyetleri 1 gün sürecektir.

ç.   Hafta sonlarına sınav planlanmamıştır.

Adaylar seçim aşaması sınavlarına gelirken başvuru kılavuzunda belirtilen belgeleri yanlarında bulunduracaklardır. Konu ile ilgili olarak Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan duyurunun detaylarını ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

MSB’DEN YAYIMLANAN DUYURU

Milli Savunma Bakanlığının resmi web adresi üzerinden yayımlanan duyuruda “Askerlik hizmetini yapmakta olan adaylar için birlik komutanlıklarınca, Başvuru Kılavuzu TABLO-3’te belirtilen esaslara göre “Nitelik Belgesi” düzenlenmesi gerekmektedir. (3 aydan az çalışılmış, hakkında kanaat oluşmamış adaya “Henüz Bir Kanaat Edinilememiştir” şeklinde nitelik belgesi düzenlenir.) İlköğretim mezunu olan adaylar sadece Uzman Onbaşı, en az lise mezunu olan adaylar ise sadece Uzman Çavuş olarak değerlendirilecektir. 

Adayların belgelerinin aslı ile birlikte fotokopilerini getirmeleri, asıl belgelerini teslim etmemeleri önem arz etmektedir. Cep telefonu ile sınav merkezine giriş kabul edilmemektedir. Sınava gelirken cep telefonu getirilmeyecektir. Adayların başvuru şartlarını taşıyıp taşımadıkları, getirecekleri belgeler üzerinden kontrol edilecektir. Adayların başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşıldığında veya evraklarının eksik/yanlış olduğu tespit edildiğinde, temin sürecinin hangi aşamasında olursa olsun işlemleri iptal edilecektir. Seçim aşaması faaliyetlerine gelmeden önce ilgili açıklamaları ve başvuru kılavuzunu tekrar okuyunuz ve çağrıldığınız tarihi mutlaka bir kez daha kontrol ediniz. Bu duyuru tebliğ niteliğinde olup adaylara ayrıca posta veya telefon ile sınav tarihi tebliğ edilmeyecektir.” ifadelerine yer verildi.

Bir Yorum

  1. Basvurusu kabul edilenler mi cagirilicak bu asamaya bir sonraki donem olarak gececek oylemi bizmi dahiliz bunda bilgi verin lutfen kabul edildim aralik ayininkine cagirilmadim bu alim bizim icinmi yani nasil

  2. Siteye giriş yapılamıyor nedeni nedir açıklama yapın

  3. Başvuru sonuçları için tıklayın diyor ama bağlantı açılmıyor nasıl saçmalık bu

  4. Linkin acilmamasinin sebebi telefondan giris yaptiginizdan. Bilgisayardan giris yapabilirsiniz.

  5. Benimde on basvurum onaylandi ama cagrilmadim simdi de girip bakamiyorum bile

  6. Mülakata gittim onaylandı ne zaman açıklacak merakla bekliyorum

  7. Jandarma genel komutanligi joh ikinci asama dimi bu arkadaslar… Bilgilendirirseniz memnun olurum

  8. Bi duyuru yapin artik jandarma uzman erbas ikinci doneme kalan adaylarin sonucu mu bu ?

  9. Kardeşin baş burada bulundu askeri nasl alacaksınız

  10. Yasim 24 ama terhis tarihinden 3 yil gecmis olubilirmiyim acaba uzman erbas.

  11. Bu jandarma degil kkk msb nin ki jandarma 2.guruba kalanlar daha aciklanmadi

  12. on başvuru belgesını kaybettım nasılbulabilirim arkadaslar bilgisi olan varmı ?

  13. basvuruyu nerden yapıyoruz yardımcı olun lütfen

  14. Jandarma uzman erbas alımlarında 2. Grup alimi ne zaman olacaktır? Daha bekliyirum mayista askere gidecem.

  15. Evet jandarma uzman erbas alimlari 2.grup ne zaman olur ?

  16. Jöh ünki ayın 23 ünde başlıyor sınav yerleri saati belirlenecek. Sorgulamada cıkacak bunlar. 31 inde sınavlar başlıyor artık hangi günde yazıyor isminiz sorgulama ekranında cıkacak. Karakuvvetlerin ise 10unda yayınlanacak ve 14 ünde sınavları başlıyor.

  17. bir kerede ortaöğretim için açın başvuru şartını

  18. Isimsiz yorum yapan arkadas bisey merak ettim jandarma uzman erbas 2017/10 muracat yaptik kabul edildik sonraki donem yaziyor bu dediginiz joh ayin 23 yazmissiniz bunun sinavini mi 23 unde basliyor acaba ? Bilgi verirseniz tekrar sevinirim

  19. Karakuvvetler erbas basvurusu .ne zman bilgisi olan varmi arkdaslar yardımcı olursanız sevinirim

  20. Arkadaşlar herkez giremez siteye ilk önce kutucuğu işaretleyin sonra geçmişe tıklayın ve altı çizgili yazıya tıklayın safya açılıyor o zaman saygılarımla izmitli

  21. Arkadaslar jandarma.gov.tr den basvuru yaptigimiz uzman erbas sinavinda bir sonraki doneme kalanlar ne zaman cagirilacak bilen varmi

  22. Sınavlar nerde yapılıyor jöh sınavı fikri olan varmi ayın kaçında aciklancak

  23. Bende 2 döneme çağrıldım jandarma ama şuna ayında sıfa çağırır lar galiba bilgisi olan varsa yaz sın

  24. Şu lise sartini yaş engelni kaldirin böle sacmalikmi olur ya lise mezunu ne dagda savaşta diplamami sorcaklar

  25. Jöh Bir Sonraki Çağrılma Adayıyız. Yorumumu Yayınlamadınız. Vatanımız, Milletimiz, Daha Doğmamış Çocuklarımızın Hakkı İçin Biz Bu Yola Baş Koyduk. Ben Bu Ülkenin Her Karış Toprağına Dökülmüş Şehit Kanlarının Hesabını Sormak İçin, Daha Yeni Doğmuş Bebeğini Göremeyip Vatan Millet İçin Şehit Düşen Askerlerimiz,Komutanlarımızın Kanlarının,Canlarının Hesabını Sormak İstiyorum.

  26. Niye Açıklanmadı Bu Sonuçlar Lütfen Yardımcı Olur Musunuz?

  27. biz gönüllü askeriz yaş yükselmiş lütfen teris de yükseltelim

  28. Birdahaki alım nezaman acil Bilgi başvurular nezaman başlıyor