Askeri Personel

Milli Savunma Bakanlığı Muvazzaf Astsubay Alımında Yeni Gelişme! Duyuru Yayımlandı!

Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Sistemi web adresi üzerinden Muvazzaf Astsubay alımında yeni gelişme açıklaması geldi.

Bu kapsamda yayımlanan duyuruda ise; 2019 yılı Muvazzaf Astsubay alımı genel kültür sınav sonuçlarının açıklandığı ifade edildi.

Sonuçlar MSB web adresinde yer almaktadır…

NEDİR?

Muvazzaf kelimesi, birçok vatandaşın merak ettiği konu oldu. Askeri okullara başvuru esnasında sık sık karşılaşılan muvazzaf söylemi, vatandaşların da sorguladığı konu oldu. Peki, muvazzaf ne demek ve ne anlama geliyor? İşte, vatandaşların merakkla araştırdığı bu kelime hakkında detaylı bilgiler
Muvazzaf kelimesi, dilimize Arapça’dan geçmiştir. Arapça’da “Görevlendirilmiş kimse, vazifeli” anlamına gelen Muvazzaf, Türk Dil Kurumu’na göre ise askerlik anlamı taşıyor. Silahlı Kuvvetlerde görev başında olan subay ve astsubaylarla askerlik hizmetini yapan erler ya da Bir görev ve hizmetle yükümlü olan kimse anlamına geliyor.

Bu çerçevede Muvazzaf Subay, mesleği askerlik olan subay; Muvazzaf Hizmet ise Askerlik çağına giren erkeklerin yapmakla yükümlü bulundukları askerlik görevi anlamı taşımaktadır.

Bir Yorum