Askeri Personel

Milli Savunma Bakanlığı, özlük haklarında düzenleme yaptı

Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik Fırat Kalkanı Harekatı kapsamındaki personel, lojistik, tedarik ve inşaat faaliyetlerini yerinde inceledi.

Müsteşar yardımcısı başkanlığındaki heyet tarafından gerçekleştirilen ziyarette harekatın devam ettiği sahada incelemeler yapıldı, mülki idare amirlikleri ile kamu kurum ve kuruluşu temsilcileriyle görüşüldü. İncelemelerin ardından konuyla ilgili rapor hazırlandı.

“Harekat bölgesinde görev yapan tüm personelin moral ve motivasyonunun çok iyi seviyede olduğu, harekatın sivil asker iş birliği kapsamında tam koordinasyon ve müşterek çalışma içerisinde yürütüldüğü memnuniyetle tespit edilmiştir.” ifadelerine yer verilen raporda, Milli Savunma Bakanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığınca ikmal ve tedarik faaliyetlerinin birliklerin tüm ihtiyaçlarını anında karşılayacak şekilde yürütüldüğü vurgulandı.

Harekat alanında ihtiyaç duyulan ikmal maddelerinin çok kısa sürede tedarik edilmesine yönelik mevzuat düzenlemesi yapıldığı anımsatılan raporda, tedarik işlemlerinin de bu kapsamda yürütüldüğü belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığınca temin edilen yaralı tahliye ve tedavisi kapsamında zırhlı ambulansların harekat bölgesinde kullanılmaya başlandığı bildirilen raporda, 11 zırhlı arazi aracının daha bölgeye gönderildiği kaydedildi.

Kumanyaya 11 çeşit daha eklendi

Milli Savunma Bakanlığınca bölgede görev yapan personelin kumanyasına mevcutlara ilaveten 11 ayrı çeşidin daha eklendiği belirtilerek, 3 milyon 750 bin konserve, 15 çeşitte 200 bin hazır yemek paketi, 11 milyon 340 bin içecek, bisküvi, çikolata, gofret ve kuruyemişin bölgeye gönderildiği ifade edildi.

Raporda, kumanyadaki kahvaltılıklara ilave malzeme ile hazır tatlıların alınmasına yönelik çalışmaların da sürdüğü aktarıldı.

– Sınır dışındaki üs bölgelerinde sıcak yemek dağıtılacak

Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterindeki sahra tipi mutfak, çamaşır, banyo ve tuvalete ek olarak bölgede daha rahatlıkla kullanabilecek fonksiyonel konteyner, araca veya römorka monte konteyner veya hareketli konteyner alınması için de çalışmaların devam ettiği kaydedilen raporda, sınır içindeki üs bölgelerinde verilen sıcak yemeğin çeşidinin ve porsiyonunun artırıldığı bildirildi.

– Silah ve teçhizat modernizasyonu

“Özellikle Fırat Kalkanı Harekatı’na katılan personel başta olmak üzere bölgede görev yapan personelin özlük haklarına yönelik iyileştirme çalışmaları devam etmektedir.” ifadelerine yer verilen raporda, silah ve teçhizat modernizasyonu, personel eğitimiyle diğer konularda yürütülen çalışmaların ilk sonuçlarının sahaya yansımaya başladığının gözlendiği vurgulandı.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA