Askeri Personel

Binlerce Aday Bekliyor! SAT ve SAS Komandosu Alımı! SAT ve SAS Komandosu Alımı 2019

2016 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri Özel Kuvvetler Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde subay ve astsubay alımı gerçekleştirilmişti.

Alımlarda Deniz Kuvvetleri Komutanlığının SAT ve SAS Komandosu alımı yapacağı ve Özel Kuvvetler Komutanlığının da Bordo Bereli alımı yapacağı ifade edilmişti. Bu alımlar subay ve astsubay olarak ayrılmıştı. Statüye göre alımlarda ön lisans mezunu ve lisans mezunu olmak üzere eğitim seviyesi şartları ada aranmıştı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı SAT ve SAS komandosu alımlarında adaylardan Dalgıç olur kararlı sağlık raporunun bulunması gerekiyordu. Bunun yanı sıra adayların Subay ve Astsubay olabilir sağlık raporunu almaları ve SAT ve SAS Özel İhtisas Kursuna katılabilir kararlı sağlık raporuna sahip olmaları gerekmekteydi.

YENİDEN SAT, SAS KOMANDOSU VE BORDO BERELİ ALIMI TALEP EDİLİYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 2016 yılında gerçekleştirilen bu alımların ardından başka alım gerçekleştirilmedi. Uzman erbaş, uzman onbaşı, uzman çavuş, sözleşmeli er, subay ve astsubay alımları yapıldı ancak subay ve astsubay alımları Özel Kuvvetler Komutanlığına yapılmadı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından subay ve astsubay alımı yapıldı ancak bu alımlar da SAT ve SAS Komandosu pozisyonunda gerçekleşmedi. 

2016 yılında yapılan bu alımlarda kendilerine TSK bünyesinde istihdam şansı bulamayan adaylar 2 yıldır bu ilanların yeniden yayımlanmasını beklemektedir. Adaylar sitemize çeşitli geri bildirimler göndererek 2016 yılında yapılan alımların yeniden yapılmasını talep ediyorlar.

Peki siz hangi pozisyonda alım bekliyorsunuz? Yorum yaparak görüş ve taleplerinizi belirtebilirsiniz…

ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Ben sat komandosu olmayı küçüklükten buyana hayal ediyorum ve olmayı istiyorum ama ortaokul mezunuyum şuan yaşımda 27 keşke böyle ortaokul alsalarda bizde gitsek

  2. Lise mezunu askerliğini yapmamış adaylarin başvuru yapabilmesini ıstiyorum.

  3. Sat komando. Hayalim ama orta ögretimliyim sat komando bnc yürüyüşünde konuşmasından bakışında sivilde olsa bile operas yan haric emir haric özel kuvvet sat komandolugunu sonu ne olursa olsun korkmadan belli eder küçüklüğümden bugüne kadar hayalimdi bolu komando birliğinde askerken hep bordo bereli komtanlarımızla konuşma hayal etme kendimi kısaca bordo berereli san ederdim lütfen bakanım orta ögretim ve yaş 29 olsun

  4. 17 yaşındayım sas komandosu ve bordo bereli olmak istiyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum en çok tercih ettiğim ise bordo bereli liseyi bitirememe az kaldı 12 sınıfım

  5. Ben orta öğretimliyim… Sat komandoluğu için lisans a gerek olduğunu düşünmüyorum …

  6. Önlisans kpps şartı olmadan dış kaynaktan SAT alımı yapılsa bizde katılsak fenamı olur

  7. Önlisans kpps şartı olmadan dış kaynaktan SAT alımı yapılsa bizde katılsak fenamı olur

  8. Ben avcı olmak istiyorum maaş talep etmiyorum lise mezunuyum bütün hayatım sadece bu orduda olmak

  9. Sat komando. Türkiye'de insanlar birşeyler yapmak istedikleri zaman lise mezunu veya Üniversite vs.Neden? Lise üniv mezunu benden daha mı sağlıklı. Yani bu düşünce engel bir birey için.

  10. Sat komando. Türkiye'de insanlar birşeyler yapmak istedikleri zaman lise mezunu veya Üniversite vs.Neden? Lise üniv mezunu benden daha mı sağlıklı. Yani bu düşünce engel bir birey için.

  11. Ben lise mezunuyum sat komandosu olmak icin napmak lasim

  12. Ben lise mezunuyum sat komandosu olmak icin napmak lasim