Askeri Personel

MSB 24 Bin Askeri Personel Alımında 'Terhis Şartı' Kaldırılsın Talebi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), geçtiğimiz Mart ayında Devlet Personel Başkanlığı resmi sitesinde yayımladığı ilan ile 24 bin uzman erbaş ve sözleşmeli erbaş alımı yapacağını açıkladı.

Sözleşmeli erbal ve uzman erbaş alım ilanına başvuracak adaylarda aranılan şartlar arasında terhis şartı da yer alıyor. İlanda terhise ilişkin yer alan şart şöyle: Terhisinin üzerinden 3 yıldan fazla süre geçmemiş olmak.

Adaylar Terhis Şartından Dolayı Mağdur

Milli Savunma Bakanlığı, 24 bin uzman erbaş ve sözleşmeli erbaş alım ilanına başvuru yapacak adaylar, sitemize yaptıkları yorumlar ile terhis şartından dolayı mağdur olduklarını dile getirdiler. 

Terhis Şartı Kaldırılsın Talebi 

24 bin askeri personel alımında adaylara sunulan terhis şartından dolayı birçok aday söz konusu ilana başvuru yapamadıklarını sitemize gönderdikleri geri bildirimlerde belirttiler. Adaylar tarafından sitemize yapılan yorumlar ve geri bildirimlerde söz konusu alımlarda terhis düzenlemesinin yapılması talep ediliyor. Bu kapsamda adaylar askerlik terhis şartının kaldırılmasını talep ediyorlar.

Adayların terhis şartına ilişkin talepleri uzun zamandır gündemde yerini alıyor. Kamupersoneli.net olarak gündeme getirdiğimiz, adayları mağdur eden terhis şartı konusunda yetkililerden bir an önce açıklama yapılmasını talep ediyoruz. Terhis şartına ilişkin açıklama yapıldığında anında haberdar olmak için kamupersoneli.net’in ücretsiz mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Ama terhis şartının kaldırılması gerekiyor magdur oluyoruz sürekli.

  2. Orda burda boş boş gezeceğinize gidip bi zahmet askerliğinizi yapın..o zaman

  3. askerliğimi yaptım yaşım tutuyor kpss den 60 aldım ama terhis tarihim 3 seneyi geçti çok üzüldüm lütfen duyun sesimizi sayın devlet büyüklerimiz bu son alımlara bizde girelim bizede hak verin.. #hepimiz#ömerhalisdemiriz# !!

  4. Yaşımız tutuyor ama terhis tarihinden 3 yıldan fazla süre geçti bu demek oluyor ki biz mağdurlar askerliğimizi zamanında yaptığımız için devlet nazarında suçluyuz..

  5. Yaşımız tutuyor ama terhis tarihinden 3 yıldan fazla süre geçti bu demek oluyor ki biz mağdurlar askerliğimizi zamanında yaptığımız için devlet nazarında suçluyuz..