Askeri Personel

MSB Hukuk Sınıfı Subay Alımı Yazılı Sınav İlanı Yayımlandı

Bilindiği gibi Milli Savunma Bakanlığı tarafından geçtiğimiz haftalarda bir ilan yayımlanmış ve hukuk sınıfı mezunlarının arasından subay alımının yapılacağı ifade edildi. Söz konusu hukuk sınıfı subay alımı hakkında MSB’den bir duyuru yayımlandı. 

Buna göre Milli Savunma Bakanlığı hukuk sınıfı subay alımı hakkında yazılı sınav ilanı da yayımlandı. Bu yazılı sınav ilanı hakkında tüm detayları kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. Söz konusu yazılı sınav 25 Mart 2018 tarihinde Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi 15 Temmuz Şehitleri Yerleşkesi’nde (Ayvalı Mah. 150.Sk. Etlik-Keçiören/Ankara – Antares AVM yanı) adresinde saat 10.30’da yapılacaktır. İşte yayımlanan duyurunun detayları:

MSB’DEN YAYIMLANAN DUYURUÜ

MSB hukuk sınıfı subay alımı yazılı sınav ilanı hakkında yayımlanan duyuruda “Hukuk sınıfı subay temini kapsamında 19 Ocak-09 Şubat 2018 tarihleri arasında alınan başvurular sonucunda başvuru yapan adayların Yükseköğretim Kurulu (YÖK) kayıtlarına göre ön incelemesi yapılmıştır.

Seçim aşamalarına İÇ KAYNAKTAN katılacakların (subaylar) işlemleri devam ettiğinden söz konusu adaylardan başvurusu kabul edilenler için özel ilan daha sonra yapılarak sınav ücreti yatırma tarihleri ayrıca ilan edilecektir. 

Yazılı sınav ücreti yatırma için son tarih 02 Mart 2018 (Saat 16.00)’dır. Bu tarihten sonra sınav ücreti yatıranlar yazılı sınava giriş hakkı kazanmayacaktır.

Yazılı sınav ücreti miktarı, yatırılacak hesap/IBAN numarası ve başvurunuzun ön inceleme sonucu özel ilanınızda bulunmaktadır. Ücret yatırma esnasında havale/EFT formu açıklama kısmına MUTLAKA SIRASIYLA T.C. KİMLİK NUMARANIZI ve “MSB SINAVI” ifadesini yazınız/yazdırınız. Banka dekontunuzu gerektiğinde ibraz etmek üzere sınava gelirken yanınızda getiriniz.

Yazılı sınav 25 Mart 2018 tarihinde Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi 15 Temmuz Şehitleri Yerleşkesi’nde (Ayvalı Mah. 150.Sk. Etlik-Keçiören/Ankara – Antares AVM yanı) yapılacaktır.

Sınav başlangıç zamanı saat 10.30’dur. Sınava katılacak adaylar en geç saat 09.00’da söz konusu adreste bulunacaktır.

Yazılı sınavı müteakip daha sonra bildirilecek tarihlerde kayıt-kabul, fiziki yeterlilik testi ve mülakat aşamaları yapılacaktır. Sınav için yatırılan ücretler (başvuru yapmadığı halde ücret yatıranlar ve 02 Mart 2018 saat 16.00’dan sonra yatıranlar dahil) daha sonra iade edilmeyecektir.

Sınav merkezi (Yerleşke) içerisine sadece sınava katılacak adaylar alınacak, eşi, çocuğu, refakatçisi vb. ile özel araçlar Kampüs içerisine alınmayacaktır.

Sınava gelirken T.C. nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı, avukat kimlik kartı veya pasaporttan en az birini yanınızda getiriniz. Aksi halde sınava katılamayacaksınız. Sınav merkezi tarafından kalem, silgi vb. verilmeyecek, adaylar malzemeleri (yumuşak uçlu kurşun kalem, silgi, kalemtraş) yanında getirecektir.

Tamamıyla şeffaf (marka etiketsiz) plastik şişede olması kaydıyla su ile sınava girilebilir. Sınav salonuna; silah, cep telefonu, her türlü harici depolama cihazı, fotoğraf makinesi, tablet bilgisayar, her türlü saat, müzik çalar, her türlü kamera vb. ile girmek yasaktır.

Yazılı sınav sonuçları msb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek, ilanın yayınlanması ile 5 (beş) iş günü süreli itiraz süreci başlayacaktır. Bu süre içinde sınav sonuç puanı veya sınav soruları için Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığına itiraz dilekçesi verilebilecektir. Birden fazla aday tarafından ortak itiraz dilekçesi verilemeyecek, bir aday tarafından verilen her dilekçe başına itiraz ücreti (özel ilanda belirtilmiştir.) yazılı sınav ücreti ile aynı hesap/IBAN numarasına yatırılacaktır. İtiraz dilekçesi (banka dekontu ile birlikte) ıslak imzalı olacak ve elden veya posta yolu ile verilecek, belirtilen şekilde ve süresi içinde yapılmayan itirazlar işleme konulmayacaktır.

Yazılı sınav soruları aşağıdaki konu/kapsam/mevzuat/alan/ağırlıklardan oluşacaktır.

Genel kültür ve genel yetenek soruları; Türkçe dilbilgisi (10 soru), İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük (10 soru), Uluslararası Kuruluşlar (uluslararası örgütlerin kuruluş, organizasyon ve karar alma mekanizmalarına ilişkin) (10 soru), Matematik (üniversitelere giriş sınavlarında sorulan temel işlem yeteneğine yönelik konular) (10 soru).

Meslek bilgisi soruları; Anayasa Hukuku (Anayasa Yargısı dahil) (10 soru), Ceza Hukuku (Ceza Genel ve Ceza Özel Hukuku) (5 soru), Ceza Muhakemesi Hukuku        (5 soru), İdare Hukuku (İdari Yargılama Usulü dahil) (10 soru), Askeri Ceza Hukuku (10 soru), TSK İç Hizmet Kanunu (10 soru), TSK Disiplin Kanunu (10 soru).

Özel ilanınızı görmek için TIKLAYIN.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA