Askeri Personel

MSB Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğrenci Alımı Başvuru Sonuçları Açıklandı

Milli Savunma Bakanlığının resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı ve Sağlık Bilimleri Üniversitesine bağlı Tıp Fakültelerine birinci sınıf ve ara sınıf ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokullarının birinci sınıfına öğrenci temini faaliyeti için ikinci seçim aşamalarının ne zaman yapılacağı ifade edildi. 

Söz konusu seçim faaliyetleri 10 – 12 Eylül 2018 tarihinde gerçekleştirileceği ifade edildi.

YAYIMLANAN DUYURU

1.    MSB Sağlık Bilimleri Üniversitesine bağlı Tıp Fakültelerine birinci sınıf ve ara sınıf ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokullarının birinci sınıfına öğrenci temini faaliyeti için ikinci seçim aşamaları 10-12 Eylül 2018 tarihleri arasında icra edilecektir.

2.    Adaylar; sorgulama sayfasında belirtilen tarih ve saatte MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Mamak/ANKARA adresinde hazır bulunacaklardır. 

3.    İkinci Seçim Aşaması Faaliyeti;

a.    Evrak Kontrolü, Fiziki Değerlendirme, Kişilik Değerlendirme Testi, Fiziki Yeterlilik Testi, Mülakat ve Hastane Sevk aşamalarından oluşmaktadır.

b.    Sınavlar iki gün sürecektir.

c.    Fiziki Yeterlilik Testi için tüm adayların spor kıyafetlerini (Eşofman, spor şortu, spor fanilası, spor ayakkabısı vb.) yanlarında getirmesi gerekmektedir.

4.    Adayların sınavlara gelirken getirmesi gereken belgeleri görmek için tıklayınız.

5.    Sağlık kurulu işlemleri (Askeri Öğrenci Olur Raporu) Ankara”da belirlenecek olan hastanelerde 19 Eylül 2018 tarihine kadar tamamlanacak ve ön sağlık(geçici) kurulu raporları aynı gün teslim edilecektir.

6.    Askeri öğrenci olur raporu alan adaylar, personeltemin.msb.gov.tr adresinde duyurulacaktır. Bu adayların kesin kayıtları 19-20 Eylül 2018 tarihlerinde yapılacaktır.

7.    Kesin kayıtlar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Yerleşkesi Erkek Öğrenci Yurt Binası/ANKARA içinde yer alan MSB Askeri Sağlık Hizmetleri Birlik Komutanlığında yapılacaktır. 

8.    Adayların başvuru şartlarını taşıyıp taşımadıkları, getirecekleri belgeler üzerinden kontrol edilecektir. Adayların başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşıldığında veya evraklarının eksik/yanlış olduğu tespit edildiğinde, temin sürecinin hangi aşamasında olursa olsun işlemleri iptal edilecektir.

9.    MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında sınavlar süresince adaylara yemek ve su ikramında bulunulacaktır. 

10.    Bu duyuru tebliğ niteliğinde olup adaylara ayrıca posta veya telefon ile sınav tarihi tebliğ edilmeyecektir.