Askeri Personel

Öğretmen ve Mühendis Sınıfı Subay Alımına İlişkin MSB'den Eğitime Katılış Duyurusu

Öğretmen ve mühendis sınıfları arasından subay alım ilanına başvuru yapan, başvurusu kabul edilen ve mülakatlarda başarılı olan adaylar için Milli Savunma Bakanlığı tarafından eğitime katılış duyurusu yayımlandı. 

Eğitim katılış duyurusunda Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı için eğitime katılış tarihleri belirtilmiştir. Bu tarihlerden sonra eğitime katılmak isteyen adaylar eğitime alınmayacaklardır. 

Bunun yanı sıra söz konusu duyuruda adaylardan istenen belgeler de belirtildi. İşte yayımlanan duyuru:

YAYIMLANAN DUYURU

1. Öğretmen ve mühendis sınıfı muvazzaf subay adayı temini sonucu asil ve yedek adaylar 19 Ekim 2018 tarihinde ilan edilmiştir. 

2. Kayıt işlemleri ve eğitimler için;

a.    Kara Kuvvetleri Komutanlığına tefrik edilen asil adayların; 03 Kasım 2018 tarihinde en geç saat 17.00’a kadar Kara Harp Okulu Maltepe Yerleşkesi (Önceki adıyla Maltepe Askeri Lisesi) (Güzelbahçe-İzmir)’e,

b. Deniz Kuvvetleri Komutanlığına tefrik edilen asil adayların; 05 Kasım 2018 tarihinde en geç saat 17.00’a kadar Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığı (Altınova-Yalova)’ya,

c. Hava Kuvvetleri Komutanlığına tefrik edilen asil adayların; 30 Ekim 2018 tarihinde en geç saat 17.00’a kadar Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı (Kütahya)’ya katılış yapmaları gerekmektedir.   

3. Geçerli ve resmi mazereti olmaksızın yukarıda belirtilen tarih ve saate kadar katılış yapmayanlar haklarını kaybedeceklerdir. Geçerli ve resmi mazereti olanların mazeretleri ile ilgili dilekçelerini (belge ile) katılış tarihinden en az 2 gün önce MSB Per.Tem.D.Bşk.lığında bulundurması gerekmektedir. Mazeret dilekçesinin değerlendirilmesi sonucu gerekli yönlendirme MSB Personel Temin Dairesi Başkanlığınca yapılacaktır.   

4. Haklarını kaybeden adayların yerine yedek sırada bulunan adaylara çağrı yapılacaktır. Yedek sıradan çağırma işlemleri eğitimlerin ikinci haftası sonuna (Cuma günü) kadar devam edecek, belirtilen süre sonunda yedek sıradan aday çağırma işlemi sonlandırılacak, sonlandırıldığına dair ayrıca duyuru yapılmayacaktır. Yedek adaylara çağrı öncelikle telefon ile ulaşılarak yapılacak, gerektiğinde internet üzerinden duyuru yapılacaktır. Yedek adayların çağrıyı müteakip 48 saat içinde eğitimlere katılması gerekmektedir. 

5. 19 Ekim 2018 tarihinde yapılan ilanda uygun/olumlu sağlık kurulu raporlarını ulaştırması gerektiği belirtilen adayların sağlık kurulu raporlarını en geç 30 Ekim 2018 tarihinde MSB Per.Tem.D.Bşk.lığında bulundurmaları (posta gecikmesi dikkate alınmayacaktır.) gerekmektedir. 

Bir Yorum