Askeri Personel

Sahil Güvenlik ve Jandarma 572 Subay Alımı Sınav Ücretlerinin Yatırılması İçin Son Gün

Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yayımlanan 572 subay alımı için başvuru süresi dolmuş ve başvuru yapan adaylardan sınav ücreti talep edilmişti.

Sınav ücretleri 13 Nisan 2018 tarihinden itibaren alınmaya başlarken söz konusu adaylardan talep edilen sınav ücretinin komutanlıklar tarafından belirlenen bankalara yatırılması zorunlu olduğu ifade edildi.

Peki sınav ücretleri hangi banka üzerinden yatırılacak? İşte merak edilenler…

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI SINAV ÜCRETİ

Jandarma Genel Komutanlığının yayımlladığı başvuru kılavuzu içerisinde yer alan detaylara göre; Adaylara posta yolu ile herhangi bir bildirim yapılmayacağı adayların tüm duyuruları Jandarma komutanlığına ait www.jandarma.gov.tr internet adresinden takip etmeleleri gerektiği ifade edildi.

Ayrıca başvuru yapan adaylardan sınav ücreti olarak ücretlerin yatırılma tarihi 13- 20 Nisan 2018 olarak duyuruldu. Seçme sınavına katılmaya hak kazanan adaylar için sınav ücretini yatırmaları gerektiği ifade edilirken adaylardan talep edilen ücretin komutanlık tarafından belirtilen bankalara yatırılması gerektiği ifade edilmişti.

Söz konusu sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruların geçersiz sayılacağı ifade edilmişti.

ÜCRETLER HANGİ BANKADAN YATIRILACAK?

Seçme sınavına katılmaya hak ve tarih verilen adaylar söz konusu duyurunun yazılı olduğu Aday Bilgi Formunun yazıcı çıktısını ve banka dekontunun yanı sıra; ATM bilgi fişini sınav için geldiklerinde yanlarında bulundurmaları gerektiği ifade edildi.

Sınav ücreti ile alakalı olarak belirtilen detaylarda ise; Halkbank şubelerine (sınav adını söyleyerek), Halkbank ATM ve internet bankacılığı aracılığıyla (ödemeler ekranından sınav adı seçilerek) başvuru ücreti olarak 50 TL yatırmaları gerektiği açıklanmıştı.

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI SINAV ÜCRETİ

Sahil Güvenlik komutanlığınca yayımlanan subay alımı başvuru kılavuzu içerisinde yer alan detaylara göre; 

Ön başvurusu kabul edilen adayların sınava katılmaya hak kazanan/çağırılan adaylara yönelik olarak açıklanan detaylarda ise; adaylardan 50 TL sınav ücreti alınacak (Sınav ücretinin nereye ve ne şekilde yatırılacağı ön başvuru sonuçları ile birlikte adaylara bildirilecektir.) açıklaması yapılmıştı.

Ayrıca istenilen sınav ücretini yatırmayan adayların başvurularının kabul edilmeyeceği ifade edildi ve sınav aşamalarından önce belgelerin kontrol edilmesi esnasında sınav ücretini yatırdığına dair (T.C. Kimlik numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisinin yer aldığı) dekont beyan etmeleri gerektiği ifade edildi.

Sınav ücretini yatıran adaylara ilerleyen sürecin duyurularının ise; www.jandarma.gov.tr, www.sahilguvenlik.gov.tr ve www.jsga.edu.tr internet adresinden ve SMS ile yapılacağı ve adayların bu adresler üzerindne işlemleri yapmaları gerektiği ifade edildi.

Kamupersoneli.net I ANKARA