Askeri Personel

Sınır Ötesi Görev Yapan TSK Personeli İlave Tazminat Alacak

Son yayımlanan KHK ile Türk Silahlı Kuvvetlerinde çeşitli değişiklikler yapıldı. Konu ile alakalı olarak Milli Savunma Bakanlığı açıklama yaptı. Açıklamada iç güvenlik harekatında görevli personelin sınır ötesi operasyonlarda aldığı ilave tazminatı, sınır ötesinde görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri personeli de alacak. 

Uzman Erbaşlıktan Sivil Memurluğa Geçiş Durduruldu

Yayımlanan KHK ile bugüne kadar TSK’da 45 yaşına kadar çalışabilen uzman erbaşlar bundan sonra 53 yaşlarına kadar görev yapabilecekler. 45 yaşına gelip yaş haddinden emekli olamayan uzman erbaşlar yaş haddini doldurdukları tarihe kadar sivil memur olabiliyordu. Ancak yayımlanan KHK’ya göre Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev alma yaşı 52’ye çıktığından uzman erbaşlıktan sivil memurluğa geçişe ara verilmiş olacak. 

Uzman Erbaşlar İnfaz Koruma Memuru Olabilir 

Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetlerinde uzman erbaş olarak 2 yıl görev yapıp kendi istekleri doğrultusunda ayrılanlara da infaz koruma memuru olabilme hakkı getirildi. Ancak uzman erbaşların kendi istekleri doğrultusunda görevlerinden ayrılmaları gerekmektedir. 

Kamupersoneli.net / ANKARA

Bir Yorum

  1. Sınır ötesi operasyon birliklerine ilave tazminat verilecek deniyor 3 aydır suriye deyim daha öyle bir tazminat göremedim doğu birliğinde görev yaparken bile daha fazla alıyordum sınır ötesi olunca batı maaşı veriyorlar soruncada tazminat ödemesi ne zaman gerçekleşecek diye kimse bilmiyor herkesin ailesi colugu çocuğu var kredisi kirası var kimse burada ki personeli düşünmüyor biz buraya sitem ederek yazdığımız zaman paragöz oluyoruz

  2. Bende ayni dertteyim nisanliyim kurban bayraminda düğun yapmayi planliyorum ama tazminatsiz mümkün deil yapamicam