Askeri Personel

Son Dakika: Bakan Açıkladı TSK 'da 9'u General , Amiral 137 Firari Asker Var

 Milli Savunma Bakanı Işık: “(FETÖ’nün darbe girişiminin ardından firar eden askerler) TSK’nın son rakamı 9’u general, amiral 137 firari olduğu.”

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, firar eden askerlerin sayısına ilişkin soru üzerine, ilk rakamın 311 olduğunu, sonraki süreçte yakalanan ve teslim olanlarla bu sayının düştüğüne dikkati çekti. Işık, “TSK’da 9’u general, amiral, 137 firar var ve bu sürekli düşüyor.” diye konuştu. 

Işık, aralarında Kuzey Görev Komutanı, Güney Görev Komutanı, Harekat Planlama Başkanı ve Gölcük Deniz Ana Üs Komutanının da olduğu 6 amiralin yanı sıra 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanı’nın şu anda firarda olduğunu bildirdi. ABD’deki bir komutanın da sığınma talebinde bulunduğunu duyduklarını ve bununla ilgili Dışişleri ve Adalet bakanlıklarının gereken çalışmaları yürüttüğüne işaret eden Işık, GATA’da görev yapan bir tuğgeneralin de firarda olduğunu ifade etti.

Işık, Türkiye’nin binlerce kilometre sınırı olduğunu ve firarilerin buralardan kaçmış olabileceğine değinerek, sınırlarda gereken önlemlerin alındığını dile getirdi. Işık, Tümamiral Mehmet Zeki Uğurlu dışında yurt dışına kaçan komutanlarla ilgili bilgileri olmadığını, önemli bir kısmının hala yurt içinde saklandığını düşündüklerini açıkladı. 

Işık, sınırı geçmek üzere olan bazı askerlerin yakalandığını ancak PKK’ya sığınan subaylarla ilgili medyada yer alan bazı haberlerin teyit edilmediğini kaydetti. 

Kamupersoneli.net | Ankara