Askeri Personel

Sözleşmeli Er ve Uzman Erbaş Alımı Başvurusu Yapacak Olan Adayların Dikkat Etmesi Gerekenler

Milli Savunma Bakanlığı tarafından Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Karar Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde uzman erbaş alımı yapılmasına ilişkin bir ilan yayımlandı. 

Bunun yanı sıra Milli Savunma Bakanlığı tarafından Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde sözleşmeli personel alım ilanı yayımlandı. 

Milli Savunma Bakanlığı tarafından bu ilanlar hakkında adayların dikkat etmesi gerekenler paylaşıldı. Buna göre uzman erbaş ve sözleşmeli er alımına ilişkin dikkat edilmesi gerekenleri kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz…

UZMAN ERBAŞ ALIMI DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

1. Adaylar başvuru ekranına E-devlet üzerinden giriş yapacaktır.

2. Giriş yaptıktan sonra bilgilerim kısmından eğitim, iletişim, askerlik ve diğer istenen bilgileri dolduracaktır.

3. Adaylar Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarından en çok üçer tercih yapabilecektir. Sınav sonuçlarına göre değerlendirme bölümünde açıklandığı gibi sıralama yapılacak, sıralamaya giren ve nitelikleri uygun olan adaylar Kuvvet Komutanlıkları tarafından kontenjanlara yerleştirilecektir. Adaylar, tercih ettikleri sınıf kontenjanlarına giremediklerinde, istekli olmaları ve ihtiyaç bulunması halinde diğer sınıflarda/Kuvvetlerde adaylık durumları devam edecektir.

4. Adaylar başvuru yapmadan önce mutlaka kılavuzu ve başvuru şartlarını dikkatle okumalıdırlar.

SÖZLEŞMELİ ER ALIMI DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

1. Adaylar başvuru ekranına E-devlet üzerinden giriş yapacaktır.

2. Giriş yaptıktan sonra bilgilerim kısmından eğitim, iletişim, askerlik ve diğer istenen bilgileri dolduracaktır.

3. Daha sonra yukarıda yer alan başvuru sihirbazı üzerinden ilerleyerek bilgilerini kontrol edecek ve ardından Tercih ekranına otomatik olarak yönlendirilecektir.

4. Adaylar tüm kuvvetleri birlikte tercih edebilecektir ve Tercihlerim kısmından tercih sırasını değiştirebilecektir.

5. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Dalgıç ve Kurbağa Adam tercihi yapan adayların yüzme testlerinde başarısız olması durumunda adaylığı Deniz Kuvvetleri Sözleşmeli Er olarak devam edecektir.

6. Sınavlarda başarılı olan adaylar belirttikleri tercih sırası (ilave yetenek sahibi adayların tercih sırası dikkate alınmayabilecektir), sınavlar sonucu oluşacak başarı sıralaması ve kontenjana göre Kuvvet Komutanlıklarına ayrılacaktır.

7. Terhis Belgesinin aslını veya Terhis Belgesinin önlü ve arkalı olmak üzere fotokopisini Askerlik Şubelerinden onaylatarak getireceklerdir (Onaysız fotokopi kabul edilmeyecektir).

8. Askerlik hizmetini yapmamış olan adaylar Askerlik Durum Belgelerini e-Devlet üzerinden temin edebileceklerdir (onaylı olması şartı aranmayacaktır).

9. MSY 33-3 Sağlık Muayene Yönergesi 5.Bölüm 1-a maddesine istinaden;

a FYT’ye katılabilmek için tek hekimden (aile hekimi, kurum hekimi vb.) “adayın spor (şınav, mekik ve koşu) yapmasında sakınca olmadığına dair rapor” ve,

b. “FYT sırasında ortaya çıkabilecek her türlü sağlık problemimde sorumluluk tarafıma aittir? ibaresi bulunan “Muvafakat Yazısı” ile sınava katılacaklardır.

Rapor ve Muvafakat örnekleri kılavuza eklenmiştir.

10. Adaylar başvuru yapmadan önce mutlaka kılavuzu ve başvuru şartlarını dikkatle okumalıdırlar.

Bir Yorum