Askeri Personel

Subay nasıl olunur? Kimler Subay olabilir?

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde subay olarak istihdam edilmek isteyen binlerce vatandaş bulunuyor. Bu vatandaşlar tarafından nasıl subay olunacağı araştırılıyor. 

Bu konu hakkında detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz…

SUBAY NASIL OLUNUR?

Subay olabilmek için iki yöntem bulunmaktadır. Bunlardan ilki askerli lise sınavlarına girerek subay olmak. İkincisi ise lisans eğitimi ve lisans mezunu olarak subaylık sınavlarına başvuru yaparak subay olmaktadır.

Ortaokul mezunu olan adaylar Askeri Lise Giriş sınavına katılarak ve sınavı kazandıktan sonra buradaki eğitimini başarılı bir şekilde bitirerek subay olabileceklerdir. Lise mezunu olan adaylar ise Kuvvet Komutanlıklarından herhangi birine başvuru yapabilir.

Harp okullarına girme yaşı ise 20 ile sınırlandırılmıştı. Ayrıca üniversite sınavlarından geçerli bir not alınması gerekmektedir. Sınavlarda başarılı olan adayların boy kilo şartlarına da haiz olmaları gerekmektedir.

İLANLAR YAYIMLANARAK SUBAY OLMAK

Lisans mezunu olan adaylar Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından istenilen boy, kilo, fiziki yeterlilik şartlarını taşımaları halinde yapılacak olan subaylık sınavlarından da başarılı olmak şartı ile en fazla 27 yaşına kadar subaylık başvurularını yapabilirler.

Tüm bunların yanı sıra yüksek lisans mezunu olan adayların subay olma yaş şartları da 32’dir. Lisans ve yüksek lisans mezunları subay olmalarına ilişkin kuvvet komutanlıkları tarafından yayımlanan subay alım ilanlarına başvuru yaparak subay olabileceklerdir. Bu ilanlara başvuru yapan adayların genel şartları, sağlık şartlarını, sınavı ve mülakatları başarılı bir şekilde geçmeleri gerekmektedir. 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. benim oğlum mili savunma ünüvertesinebaşvurdu dört sefer ankaraya giti asker olabilir raporu aldı ama hala çarılmadı neden acaba örene bilirmiyiz

  2. 2.yıllık.universite.mezunum.subay.olmak.istiyorum.olamiyorum