Askeri Personel

TSK'dan Çok Sayıda FETÖ'cü Subay İhraç Edilecek! İşte Ordudan Atılacak Memur Sayısı

15 Temmuz FETÖ’nün hain darbe girişiminin ardından Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde Karar Harp Okulu yeniden yapılandırıldı. Yeniden yapılandırılan Kara Harp Okulu ilk mezunlarını önümüzdeki günlerde verecek. Bunun yanı sıra TSK’dan 400 FETÖ’cü subay ihraç edilecek. Peki isim listesi yayımlandı mı? Kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimize aktarıyoruz. 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türk Silahlı Kuvvetlerinde reform gerçekleştirildi. TSK’da gerçekleştirilen reform meyvelerini vermeye başladı. Reform süreci Türk Silahlı Kuvvetlerindeki FETÖ’cü askerlerin temizlenmesi ile başladı. Bu sürecin ardından Milli Savunma Üniversitesi kuruldu. Karar Harp Okulu ise Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde yapılandırıldı.

868 TEĞMEN DİPLOMASINI ALACAK

Yapılandırılan Kara Harp Okulu önümüzdeki günlerde yapılacak olan bir törenle ilk mezunlarını verecek. Söz konusu törenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleştirilmesi düşünülüyor. Söz konusu törende 868 Teğmen diplomalarını alacak. Ayrıca 258 asteğmen tezkere bıraktı. Tezkere bırakan Asteğmenlerin de Teğmen rütbesi ile göreve devam edeceği belirtildi.

TSK’YA 6 BİN YENİ TEĞMEN KATILMASI HEDEFLENİYOR

Milli Savunma Bakanlığı tarafından Türk Silahlı Kuvvetlerine 3 yılda 6 bin yeni Teğmen katılması hedefleniyor. Astsubay hazırlama okullarından mezun olan 1800 Astsubay da önümüzdeki günlerde göreve başlayacak. 

400 FETÖ’CÜ İHRAÇ EDİLECEK

Tüm bunların yanı sıra önümüzdeki günlerde yeni bir Kanun Hükmünde Kararname yayımlandı. Sabah Gazetesi yazarı Erkam Çoban’ın aktardıklarına göre yayımlanacak olan Kanun Hükmünde Kararname ile 400 FETÖ’cü Subayın daha Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinden ihraç edileceği öğrenildi.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA

Bir Yorum

  1. Yas sartin8nesnetsinler yas sarti kalsinda orgun egitim fakulte mezunlarida fazla zorlamadan issizlik kurtarsinlar tsk ile polis yapsinlar yas sarti kalksin dayilarda olmasin millet adama akilli iste calissin artik yeter