Askeri Personel

TSK'dan FETÖ İhracı Açıklaması! MS Bakanlığı Yeni Askerlik Sistemi Son Durum Hakkında Bilgi Verdi

Milli Savunma Bakanlığı, basın bilgilendirme toplantısında önemli bilgiler paylaşıldı.

Milli Savunma Bakanlığı yetkililerinde edinilen bilgiye göre, S-400’lerle ilgili ilk sevkiyatın Haziran ve Temmuz aylarında yapılacağı, F-35’lerin ise Kasım ayında Türkiye’ye geleceği ve Malatya’da konuşlandırılacağı belirtildi.

OHAL’in Kalkmasından Bu Yana 1425 Personel İhracı Yapılmış
TSK’dan, FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında 15 Temmuz 2016’dan bu yana 16 bin 540 personel ihraç edildi, 6 bin 154 personel hakkında süreç devam ediyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “OHAL’in kalkmasından bugüne kadar bakan onayı ile 1425 personel hakkında ihraç işlemi gerçekleştirilmiş, 150 emekli personelin rütbeleri geri alınmıştır.” denildi.

Yeni Askerlik Sisteminde Son Durum
Milli Savunma Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, yeni askerlik sistemiyle ilgili çalışmaların devam ettiği, tekliflerin kanun taslağına konulduğu ve bakanlıkların mutabık kalması durumunda Cumhurbaşkanlığı onayına sunulacağı ifade edildi.

Lisans İçin Askerlik Nasıl Olacak?

“Lisans ve lisansüstü eğitim görenler yedek subay olacak. Bunlar da 2 ay temel ve sınıf eğitimi alacak, 10 ay kıtalarda maaşlı görev yapacak. Sonra istek ve ihtiyaca göre subaylığa geçebilecekler.”

Ne Kadar Maaş Verilecek?

“Erlerimize vereceğimiz 6 ay maaş, astsubay, yedek astsubay, yedek subaylarımıza vereceğimiz maaşlar, subay maaşlarıyla tamamen orantılı. Yani yeni başlayan bir maaş keşfedilmeyecek.”

Bedelli Askerlik Ücreti Ne Kadar Olacak?

Bedelli askerlik ücreti “40 bin gösterge X memur maaşı katsayısı X 6” olarak hesaplanacak. Bu hesaplamaya göre şu anki tutar 31 bin 343 lira olarak görünüyor. Bu tutar her 6 ayda bir memur maaş zammına göre yeniden hesaplanacak.

Dövizli Askerlik Tutarı Ne Kadar?

Dövizli askerlik tutarı bedelli askerlik ücretine göre hesaplanacak. Dövizli askerlik bedeli şu anki kura göre 5 bin 113 Euro.

Yeni Askerlik Sistemi Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal açıklamasında, ‘Muhtemelen nisan ayında gelir. Hem Cumhurbaşkanımız hem de grup başkanımız bu yönde bazı açıklamalar yaptılar. Nisan ayı içerisinde bu şekillenir ve TBMM’nin gündemine gelir öyle gözüküyor.” cümlelerine yer vermişti.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ‘Yeni askerlik sistemi için hukuki mevzuatta düzenlemeler devam ediyor.’ ifadelerine yer verildi.

Milli Savunma Bakanlığı’nda düzenlenen toplantıda bilgi veren Basın ve Halkla İlişkiler Tanıtım Subayı Binbaşı Şebnem Aktop, yeni askerlik sistemi ile ilgili diğer bakanlıklarla koordineli olarak ilgili hukuki mevzuatta düzenleme ve değişiklik çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Binbaşı Aktop, çalışmaların tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a arz edileceğini söyledi.

.