Askeri Personel

TSK Özel Kuvvetler Komutanlığı Tekrar Bordo Bereli Alımı Yapacak Mı?

Türk Silahlı Kuvvetleri Özel Kuvvetler Komutanlığı 1 Kasım 2016 tarihinde subay ve astsubay alımı yapacağını duyurmuştu. Aynı tarihte başvuru kılavuzu yayınlandı ve başvurular başlamış oldu. Adaylar söz konusu alımlara  1 Kasım 2016 ile 30 Kasım 2016 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirdiler.

Söz konusu başvurularda adaylardan şu şartlar istendi;

– Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

– Başvuru yapılan yılın Ocak ayına göre 27 yaşını bitirmemiş olmak,

– Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 yaşını bitirmemiş olmak,

– En az 4 yıllık fakülte bitirmiş olmak,

– Özel Kuvvetler Kursu görecek adaylar için aranan sağlık şartlarına sahip olmak,

– Askeri okullardan ilişiği kesilmemiş olmak,

– Güvenlik soruşturmasında olumlu sonuç almak,

– Uygulanacak olan sınavda başarılı olmak.

Bordo Bereli Alımlarına Rekor Başvuru Yapıldı

Özel Kuvvetler Komutanlığına 200 muvazzaf subay ve 500 muvazzaf astsubay alınması planlandı. Ay başında başlayan başvurular yoğun ilgi gördü. Kasım ayının sonunda biten Özel Kuvvetler Komutanlığının personel alımı için 35 bin 24 kişi müracaat etti. Bunlardan 12 bin 10’u muvazzaf subaylık, 23 bin 14’ü muvazzaf astsubaylık için gerçekleştirildi.

Özel Kuvvetler Komutanlığı Tekrar Bordo Bereli Alımı Yapacak Mı? 

OHAL döneminde Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) yayınlanıyor. KHK’larla beraber kamu kurumlarında çalışan ve askeri personeller arasında FETÖ terör örgütü ile bağlantısı olan kişiler görevlerinden ihraç edildiler. Bu bağlamda 2016 yılında belirli sayıda askeri personel alımı yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Peki KHK’lar yayınlanmaya devam ederken Özel Kuvvetler Komutanlığı tekrar bordo bereli alımı yapacak mı?

Söz konusu alımlar hakkında herhangi bir KHK yayınlanmadı. Ayrıca konu ile ilgili olarak Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından bir açıklama yapılmadı. 

İlk Siz Haberdar Olun 

Konu ile ilgili olarak TSK’dan bir açıklama yapıldığında veya Milli Savunma Bakanlığı tarafından bordo bereli alımı yapıldığında ilk siz haberdar olmak istiyorsanız KAMU PERSONELİ Android veya İOS mobil uygulamamızı indirebilirsiniz. 

Kamupersoneli.net | ANKARA