Askeri Personel

Türk SAS Timi ve Amerikan EODGRU-2 Timi Ortak Tatbikat Yapacak

Türk Deniz Kuvvetleri ve Amerikan Deniz Kuvvetleri Ortak Tatbikat Yapacak

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Resmi Gazete’de söz konusu tatbikatın planlama ve icrasına ilişkin mutabakat muhtırası yayımlandı.

Türkiye Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Ameriakan deniz kuvvetleri komutanlığı 1966 tarihli tedarik ve akrşılıklı hizmet anlaşması hükümlerini dikkate alarak birlikte tatbikat düzenleyecek. Türk Sualtı Savunma (SAS) ve Amerikan EODGR2 Timleri arasında yapılacak olan Patlayıcı Maddelerin etkisiz hale getirilmesi tatbikatının icrasına yönelik mütabakata varıldığı Resmi gazete’nin 13 Nisan 2016 tarihli sayısında kamuoyuna bildirildi.

Tatbikatın amacı olarak Türk Sas ve Amerikan EODGRU-2 Timlerinin , Sualtı ve kara ortamında patlayıcı maddelerin zararsız hale getirilmesi imkan ve yeteneklerinin geliştirilmesi ve odaklanılması olarak açıklandı. Tatbikat iki tarafın anlaşacağı bir tarihte yüzyüze görüşme sonrası belirlenecek.

Türkiye Savunma işbirliği Ofisi, EODGRY-2 ile yapacağı koordinasyonun sonrasında 9 kişilik Türk Sas Ekibini PMZHG tatbikatına katılma maksadıyla davet edecek.

Kamu haberleri, gündem haberleri, ekonomi haberleri, sınav gelişmeleri ve çok daha fazlasından haberdar olabilmek işçin kamupersoneli.net’i takip etmeye devam edin. Kamupersoneli.net’in android cihazlar için özel geliştirdiği mobil uygulamayı cep telefonunuza indirerek, gelişmelerden anında ve her yerde haberdar olabilirsiniz. Kamupersoneli.net’in mobil uygulaması google play üzerinden ücretsiz indirilebilir. Kamupersoneli.net forumlarını ziyaret ederek aklınıza takılan her konuyu forum yöneticilerine ve ziyaretçilere sorabilir,  var olan tartışmalara iştirak ederek ziyaretçilerimize yardımcı olabilirsiniz.

Kamu Personeli | Ankara