Askeri Personel

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personeline Tazminat Ödemelerine Başlanıyor

Bilindiği gibi OHAL kapsamında 375 sayılı KHK hazırlanmıştı. Hazırlanan KHK kapsamında sınır ötesi operasyonlara katılan TSK personeline tazminat ödenmesi kararlaştırılmıştı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından konu ile ilgili olarak esaslar belirlendi. Belirlenen esaslar TBMM Başkanlığına sunuldu. KHK’nın 28’inci maddesine göre, harcırahlar dışında ödenecek tazminata ilişkin esaslar, Başbakan Binali Yıldırım tarafından onaylanarak 25 Şubat’ta yürürlüğe girdi.

Düzenlemeye göre, sınır ötesi operasyonlarda görev alan TSK personeline tazminat ödenecek. Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında yapılacak ödemeler için gerekli bakanlık talimatı, dün itibarıyla Genelkurmay Başkanlığına ve kuvvet komutanlıklarına gönderildi. TSK personeline 29 Ekim 2016 tarihinden itibaren yapılan sınır ötesi görevleri kapsayacak şekilde tazminat ödemesi yapılacak. Sınır ötesinde yürütülen görev sırasında şehit olan personel için ödemeler, kuvvet komutanlıkları üzerinden şehidin dul ve yetimlerine yapılacak. Ancak şehidin dul ve yetimleri bulunmuyorsa, tazminat ödemesi şehidin kanuni mirasçılarına yapılacak.

TAZMİNAT DETAYLARI

Söz konusu tazminatlar şunları kapsıyor; 6245 sayılı Harcırah Kanunu kapsamında harcırah alanlar dışında, TBMM kararlarına dayanılarak, yabancı ülkelere birlik halinde veya tek başına görevlendirilen subay, astsubay, uzman jandarma, sivil memur, işçi, uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve erler ile erbaş ve erleri kapsıyor.

Ayrıca tazminatın aylık ödeme tutarı, gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpılarak hesaplanacak. Ancak ödenecek olan tazminatlar sınır ötesinde görev yapılan gün sayısı ile orantılı olacak. Söz konusu ödemeler her ayın 15‘inde yapılacak.

Kamupersoneli.net | ANKARA