Askeri Personel

Uzman Çavuşlara Kadro Verilecek Mi? Bakan Cevapladı

200 bin uzman çavuş uzun bir süredir kadroya geçmek için beklenti içinde bekliyordu.

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisine soru önegersi verildi. Soru önergesine Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yanıt verildi.

Verilen yanıtta Uzman erbaşların temini, hizmet şartları görev ve hakları, yükümlülükleri , astsubay sınıfına geçirilmeleri ile sözleşme fesih işlemleri 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu ile Uzman Erbaş Yönetmeliği hükümlerine göre yürütüldüğü ifade edildi.

Uzman erbaşlar Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki diğer statüdeki sözleşmeli erbaş ve erler ile sözleşmeli subay ve astsubaylar gibi görev ve vazife ihtiyaçları nedeniyle sözleşmeli statüde istihdam edildiği de belirtildi. Bunun yanı sıra uzman erbaşların kadroya alınmalarına ilişkin bir mevzuat çalışması bulunmadığı vurgulandı.

BAKAN AKAR’IN YANITI

Uzman Çavuşlara Kadro Verilecek Mi? Bakan Cevapladı

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI DUYURMUŞTU

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yönter, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın kadro bekleyen uzman çavuşlara kadro verilmesine yönelik çalışmalara başlandığını belirttiğini duyurmuştu.

Konu ile ilgili olarak bu kadro düzenlemesi kapsamında Doğu ve Güneydoğu olmak üzere sınırötesi harekatlarında da görev alan uzman çavuşları etkileyecek. Ayrıca Yönter ülkemizdeki binlerce uzman çavuşun sözleşmeli statüden kurtulacağını ve kadro verileceğini belirtMİŞTİ.

Ayrıca Yönter açıklamalarında Türk Silahlı Kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde çalışan uzman çavuşlara verilen sözlerin tutulacağını ifade ederek Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın bizzat bu konu hakkında ilgilendiğinİ ifade etmişti.