Askeri Personel

Uzman Erbaş Nedir, Ne Kadar Maaş Alır?

Milli Savunma Bakanlığı tarafından Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde sözleşmeli er ve uzman erbaş alım ilanı yayımlandı. 

Peki uzman erbaş nedir? Uzman erbaşlar ne kadar maaş alır? Bu konu hakkında detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz… 

UZMAN ERBAŞ NEDİR?

Türk Silahlı Kuvvetlerinin erbaş kadrolarında devamlılık arz eden teknik ve kritik görevlerde yetişmiş personel ihtiyacını karşılamak maksadıyla belirli bir ücret karşılığı 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu kapsamında istihdam edilen uzman onbaşı ve uzman çavuş kadrolarında görev yapan asker kişilerdir.

UZMAN ERBAŞLAR NE KADAR MAAŞ ALIR?

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev yapan uzman erbaşlara batı illerinde 2 bin 500 TL ile 3 bin TL arasında maaş verilmektedir. Ancak Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde görev yapan uzman erbaşlara tazminat tutarları yüksek olduğundan 4 bin TL’ye kadar maaş verilmektedir. Bunun yanı sıra uzman erbaşların görev süreleri uzadıkça aldıkları maaş tutarları da artmaktadır. Uzman erbaşların aldıkları maaş tutarı görev yaptıkları yere ve sınıflarına göre değişebilmektedir.