Askeri Personel

Uzman erbaş ve uzman çavuşlar kadro bekliyordu! MSB Bakanı Akar'dan resmi açıklama geldi!

Sayıları yüz binleri bulan uzman çavuş ve uzman erbaşlar uzun süredir bakanlık tarafından kendilerine kadro müjdesi verilmesini bekliyordu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından resmi bir açıklama geldi.

Uzman erbaş ve uzman çavuş olanların yanı sıra uzman çavuş ve uzman erbaş olmak isteyenler de merakla kadro çalışması yapılmasını bekliyordu. Sözleşmeli olarak sıkıntı yaşadıklarını dile getiren uzman erbaş ve uzman çavuşların sıkıntılarını TBMM’de CHP Malatya milletvekili, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi ve aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu Sözcüsü Veli Ağbaba gündeme getirdi.

UZMAN ERBAŞ VE UZMAN ÇAVUŞ OLANLARA KADRO VERİLECEK Mİ?

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba tarafından sunulan soru önergesinde başta, 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu ‘nda erbaşların taleplerinin yer aldığı düzenlemelerin yapılması planlanmakta mıdır? Uzman erbaşların tayin sistemi en çok eleştirilen konuların başında gelmektedir. Mevcut tayin sisteminin uzman çavuşları mağdur etmesinden hareketle, yeni bir düzenleme yapılması planlanmakta mıdır? Uzman çavuşların kadroya geçirilmesi ile ilgili Bakanlığınız tarafından çalışma yapılmakta mıdır? Vatan savunmıasnda aktif rol alan uzman çavuşların her an işsiz kalma kaygısı ile çalışıyor olmaları nasıl değerlendirilmektedir? soruları yer aldı.

Ayrıca Uzman çavuş ve uzman erbaşları yakından ilgilendiren soru önergesinde şu sorular yer aldı:

Sağlık sebebiyle meslekten atılan çok sayıda uzman çavuş bulunmaktadır. Çeşitli rahatsızlıklarından dolayı 90 gün rapor hakkını dolduran bir uzman çavuşun sorgusuz sualsiz meslekten atılabildiği doğru mudur? Doğru ise uzman çavuşların hastalanma gibi çok insani bir durumda işsiz bırakılması ne kadar doğrudur? İlgili düzenlemenin değiştirilmesi düşünülmekte midir?

Uzman erbaş ve uzman çavuşlar kadro bekliyordu! MSB Bakanı Akar'dan resmi açıklama geldi!

Orduevlerinin önünde nöbet tutan uzman çavuşun, orduevinden faydalanmaması gibi tablonun ortadan kaldırılması düşünülmekte midir?

Uzman çavuşlar arasında hiyerarşinin olmaması da ayrı bir sorun olarak ortaya çıkmaktadır. 20 yıl görev yapmış bir uzman çavuşla, 1 yıllık uzman çavuşun aynı statüde olması doğru bir uygulama mıdır?

Uzman çavuşların atama yönetgesi var mıdır? Var ise uzman çavuşlar tercih ettikleri yerlerin dışında neden görevlendirlimektedir?

2002-2018 yılları arasında yıllara göre istifa eden uzman çavuş sayısı kaçtır?

Uzman erbaş ve uzman çavuşlar kadro bekliyordu! MSB Bakanı Akar'dan resmi açıklama geldi!

UZMAN ŞAVUŞ VE UZMAN ERBAŞ OLANLARI YAKINDAN İLGİLENDİREN KADRO AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar CHP Malatya milletvekili tarafından verilen soru önergesine cevap verdi. Bakan Akar tarafından verilen cevap TBMM tarafından yayımlandı. 

MSB Bakanı Akar soru önergesine şöyle cevap verdi:

Uzman erbaş ve uzman çavuşlar kadro bekliyordu! MSB Bakanı Akar'dan resmi açıklama geldi!

“Malatya Milletvekili Veli Ağbaba tarafından TBMM Başkanlığına verilen ve Milli Savunma Bakanı tarafından cevap verilmesi talep edilen 7/18742 sayılı yazılı soru önergelerinin cevabı aşağıda sunulmuştur. 

Uzman erbaşların temini, hizmet şartları görev ve hakları, yükümlülükleri , astsubay sınınıfına geçirilmeleri ile sözleşme fesih işlemleri 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu ile Uzman Erbaş Yönetmeliği hükümlerine göre yürütülmektedir. Uzman erbaşlar Türk Silahlı Kuvvetleri ‘ndeki diğer statüdeki sözleşmeli erbaş ve erler ile sözleşmeli subay ve astsubaylar gibi görev ve vazife ihtiyaçları nedeniyle sözleşmeli statüde istihdam edilmiş olup, halihazırda kadroya alınmalarına ilişkin bir mevzuat çalışması bulunmamaktadır.