Askeri Personel

Uzman Jandarmaların Zorunlu Hizmet Süresi Değişti

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede önemli düzenlemeler arasında Uzman Jandarmalara ilişkin düzenlemeler de yer aldı. Buna göre Uzman Jandarmaların zorunlu hizmet süreleri hakkında düzenlemeler yapıldı. Uzman Jandarmalar hakkında yapılan düzenlemelerin detaylarını ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

ZORUNLU HİZMET SÜRELERİ DEĞİŞTİ

Resmi Gazete’nin 24 Aralık 2017 tarihli sayısında yayımlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 67. maddesinde Uzman Jandarmaların zorunlu hizmet süreleri hakkında düzenlemelerde bulunuldu. Bilindiği gibi Uzman Jandarmaların zorunlu hizmet süreleri 10 yıldır ancak 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yapılan düzenleme sonrasına Uzman Jandarmaların zorunlu hizmet süreleri 15 yıla çıkarılmıştır.

Resmi Gazete’de yayımlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Uzman Jandarmalar hakkında belirtilen maddenin tüm detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. Konu ile ilgili olarak 696 sayılı KHK’nın 67. maddesinde şu ifadelere yer verildi:

UZMAN JANDARMALARA İLİŞKİN MADDE

MADDE 67- 28/5/1988 tarihli ve 3466 sayılı Uzman Jandarma Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “on yıl” ibaresi “onbeş yıl” şeklinde ve ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Durumları birinci fıkra hükümlerine uyan uzman jandarmalardan mecburi hizmetle yükümlü olduğu süre içinde istifa edenler veya ilişiğinin kesilmesini gerektiren bir suç işleyenler ya da sağlık sebebi hariç başka herhangi bir sebeple ayrılanlar, kendilerine yapılan öğrenim, eğitim ve yetiştirme masraflarını, yükümlülük sürelerinin eksik kalan kısmı ile orantılı olarak kanuni faizi ile birlikte tazminat olarak öderler.”

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA