Askeri Personel

Yeni KHK ile Uzman Erbaşlara İndirimli Tabanca

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır Silvan’da Uzman Çavuş Mehmet Kızılca saldırıya uğramış ve kendini koruyabileceği bir beylik silahının olmaması sebebiyle şehit düşmesi, beraberinde tartışmaları getirmişti. Bu olayın ardından çalışmalar başlatan hükümet, uzman erbaş ve emeklilerinin de beylik tabanca taşıyabilmelerine yönelik düzenlemeye gitti.

Uzman Erbaşlara Yeni Düzenleme

Söz konusu duruma yönelik yapılan düzenleme önümüzdeki günlerde yayınlanacak KHK, 86 bin uzman personel ve emeklileri de eklendiğinde yüzbinlerce kişiyi kapsayacak. Yapılan düzenleme ile uzman erbaşlar ile subay-astsubaylar arasındaki ayrımcılık da sona ermiş olacak.

Tabanca Taşıyabilecek

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında yapılan düzenleme ile, uzmanlar da ilk sözleşmelerini müteakip düşük bedelle zati tabanca edinebilecek ve görevli olmadıkları zamanlarda da silah taşıyabilecek. Milli Savunma Bakanlığı’nın toplu alımı doğrultusunda yapılacak yeni düzenlemeler kapsamında, her türlü vergi, resim ve harçlardan muaf tutulacak.

Ayrıca söz konusu düzenleme ile en az 10 yıl görev yapıp TSK’dan ayrılan ya da emeklilik durumlarında, tıpkı subay ve astsubaylarda olduğu gibi onlara da silah taşıma ruhsatı verilecek.

Uzman erbaşların beylik tabanca alabilmeleri için yapılan düzenlemede KHK bekleniyor. Bu düzenleme ile uzmanlar ve subay-astsubay arasındaki ayrımcılık da büyük oranda giderilmiş olacak.

Kamupersoneli.net – ANKARA