Askeri Personel

Yüksek Askeri Şura Toplantısı Kararları Ne Zaman Açıklanacak? YAŞ Toplantısının Tüm Detayları

 Yüksek Askeri Şura Kararları Ne Zaman Açıklanır ? İşte İlklerin Yaşanacağı Toplantı’nın detayları…

İlklerin Toplantısı

Bilindiği gibi bugün gerçekleşecek olan YAŞ toplantısı bir bakıma ilklerin toplantısı olacak. Şimdiye kadar her seferinde Genelkurmay Başkanlığı ‘nın Çakmak Toplantı salonunda çok gizli toplantı olarak yapılan YAŞ, İlk defa Çankaya’da toplanacak. Yine 28 Temmuz YAŞ toplantısına Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Başbakan Binali Yıldırım ilk kez katılacak.


Galip Mendi YAŞ Toplantısına Katılacak
Bilindiği gibi sağlık sorunları nedeniyle GATA’da tedavi gören Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi’nin ilgili toplantıya katılamayacağı belirtilmişti fakat sabah saatlerinde Anıtkabir ziyaretinde Orgeneral Galip Mendi’de yer aldı. YAŞ toplantısına , YAŞ üyeliğinden ve ordudan ihraç edilen ve FETÖ darbe soruşturmasının baş şüphelisi olarak görülen Orgeneral Akın Öztürk’te katılamayacak.

Son Dakika Gelişmesi ! 2 Orgeneral İstifa Etti

Bu sabah saatlerinde şok bir gelişme yaşandı ve Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral İhsan Uyar ile EDOK Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu istifa etti ve dolayısıyla bu iki isimde YAŞ toplantısında yer almayacak. YAŞ kararları genellikle 3 gün içerisinde açıklanıyordu, bu konuda da bir ilk yaşanacak ve YAŞ kararlarının akşam saatlerinde açıklanması bekleniyor.  

İhraç edilen personelin yerine kimlerin atanacağı merakla bekleniyor. YAŞ öncesinde toplantıya katılacak üyeler, Anıtkabir’e gittiler , Mozoleye çelenk bıraktılar. Başbakan Binali Yıldırım , Anıtkabir ziyaretçi defterini imzaladı. Konu ile ilgili tüm gelişmeler kamupersoneli.net adresinde olacak…

Kamupersoneli.net | Ankara