• Haberler
  • Gündem
  • Bakan Bozdağ: İşkence İddialarını İncelemek İçin Komisyon Kuracağız

Bakan Bozdağ: İşkence İddialarını İncelemek İçin Komisyon Kuracağız

Cezaevlerindeki işkence iddiası Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ üyeliğinden tutuklananlara hapishanelerde işkence yapıldığı iddialarının hatırlatılması üzerine ise şunları kaydetti: 'Türkiye, işkence ve kötü muamele konusunda sıfır tolerans gösterir.İşke

Cezaevlerindeki işkence iddiası

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ üyeliğinden tutuklananlara hapishanelerde işkence yapıldığı iddialarının hatırlatılması üzerine ise şunları kaydetti:

"Türkiye, işkence ve kötü muamele konusunda sıfır tolerans gösterir. İşkence ve kötü muamele suçlarından zaman aşımını kaldırdık. Bugün böyle bir suça karışan biri olursa sadece bu dönem değil, 10 yıl sonra, 20 yıl sonra yargıya hesap vermenin kapısını açtık. Şu anda Türkiye cezaevlerindeki işkence ve kötü muamele iddialarını incelemek üzere bakanlık olarak bir birim oluşturduk. Bu birim her iddiayı ve haberi inceliyor, aynı gün mümkün olursa hemen, mümkün olmazsa bir gün sonra veya iki gün sonra o konunun aslı neyse kamuoyuna açıklıyoruz. Aslı yoksa aslı olmadığını açıklıyoruz. Eğer bir şüphe varsa onunla ilgili derhal adli ve idari soruşturma başlatıyoruz.

Biz Türkiye'deki cezaevlerinde işkence ve kötü muamele olmadığını her defasında ifade ediyoruz."

Kamupersoneli.net / AA

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme