Bakan Göktaş hemşehrileriyle buluştu: Konya'nın samimiyeti İstanbul'da
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İstanbul'da düzenlenen Konya İl Tanıtım Günleri'ne katılarak memleketinin kültür ve dayanışma ruhuna ortak oldu.
Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde gerçekleşen etkinlikte stantları tek tek gezen Göktaş, Konyalı hemşehrileriyle bir araya gelerek hasret giderdi.
"Konya'nın dayanışma kültürü bizimle yaşıyor"
Bakan Göktaş, ziyaretinin ardından sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Konya’nın geleneksel değerlerinin ve samimiyetinin önemine dikkat çekti. Konya’nın ruhunun her yerde hissedildiğini vurgulayan Göktaş, şu ifadeleri kullandı:
"Nerede olursak olalım, Konya'nın samimiyeti ve dayanışma kültürü bizimle birlikte yaşıyor. Bu buluşmalar aile olmanın önemini hatırladığımız, gönül bağlarımızı daha da güçlendirdiğimiz kıymetli anlara dönüşüyor."
Emeği geçenlere teşekkür
Memleketinin tarihini, mutfağını ve köklü değerlerini İstanbul’a taşıyan organizasyonun önemine değinen Bakan Göktaş, etkinliğin düzenlenmesinde büyük payı olan kurumlara teşekkürlerini sundu. Göktaş, başta Konya Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu (KONSİFED) ve Konyalı Sanayici ve İş Adamları Derneği (KONSİAD) olmak üzere tüm emeği geçenleri tebrik etti.
Kültür ve tarih rüzgarı esti
Konya İl Tanıtım Günleri kapsamında kurulan stantlarda şehrin dünyaca ünlü mutfağı, el sanatları ve tarihi zenginlikleri ziyaretçilere tanıtıldı. Bakan Göktaş, ziyaretinde Konyalı esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek, kültürel mirasın korunması ve tanıtılması noktasında bu tür etkinliklerin kritik bir rol oynadığını belirtti.
Bakmadan Geçme