• Haberler
  • Gündem
  • Bakan Koca Son Dakika Duyurdu: Yeniden Aşı Üretilecek

Bakan Koca Son Dakika Duyurdu: Yeniden Aşı Üretilecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, acil kullanım onayı alan yerli Covid-19 aşısı Turcovac'a ilişkin üretim tesislerinde yaptığı açıklamada 'Hıfzıssıhha kaldığı yerden, yeniden insanlığın hizmetine sunulmak üzere aşı üretecek' ifadesini kullandı.Sağlık Bakanı F

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, acil kullanım onayı alan yerli Covid-19 aşısı Turcovac’a ilişkin üretim tesislerinde yaptığı açıklamada “Hıfzıssıhha kaldığı yerden, yeniden insanlığın hizmetine sunulmak üzere aşı üretecek” ifadesini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yerli Covid-19 aşısı Turcovac'ın Acil Kullanım Onayı (AKO) alması sonrasında üretim tesisinde düzenlenen törende önemli değerlendirmelerde bulundu. Aşı üretimi ve geliştirilmesi için kurulacak olan Hıfzıssıhha Türkiye Aşı ve Biyoteknolojik Ürün Araştırma ve Üretim Merkezi projesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Koca, “Bundan sonraki süreçte özellikle başta bölgemiz olmak üzere insanlığın kullanımına sunmak üzere güçlü dünyanın en büyük, bütün ileri teknolojilerin olduğu, sadece inaktif aşı değil, mRNA aşısı, nazal aşı, protein aşısı, adenovirüs aşısı da dahil olmak üzere bütün aşı teknolojilerinin yer aldığı, hem ar-ge’si ile hem de üretimi ile şimdilik 50 bin metrekare kapalı alana sahip bir merkeze geçiyoruz. Yani Hıfzıssıhha kaldığı yerden yeniden insanlığın hizmetine sunulmak üzere aşı üretmiş olacak” dedi.

“Bu Gurur Hepimizin Gururu”

Bakan Koca açıklamalarının devamında “Bu özellikle Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tüm milletimizin başarısı. Büyük bir emek var. Bu aşının 13 basamaktan ve özellikle 400 laboratuvar aşamasından geçerek üretiliyor. Bir basamağında bir tetkikte şüphe olduğunda yeniden başa alınarak bir emek veriliyor. Önemli bir sonucu Cumhurbaşkanımız ile birlikte yaşamış olduk. Bu gurur hepimizin gururu” ifadelerini kullandı.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme