• Haberler
  • Gündem
  • Bakan Koca toplantı sonrası açıkladı! Yarın tüm Türkiye'de başlıyor!

Bakan Koca toplantı sonrası açıkladı! Yarın tüm Türkiye'de başlıyor!

Gelen bir son dakika haberine göre tüm Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanan Bilim kurulu toplantı sonrası alınacak kararları bekliyordu.Az önce toplantı bitiminde Bakan Koca yazılı açıklama yaptı.

Gelen bir son dakika haberine göre tüm Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanan Bilim kurulu toplantı sonrası alınacak kararları bekliyordu. Az önce toplantı bitiminde Bakan Koca yazılı açıklama yaptı. Bugün saat 17.00'de video konferans yöntemi ile toplanan Bilim Kurulu toplantısı sonrası yapılan açıklama haberimizde:

Bakan Koca yaptığı açıklamasında yarından itibaren tüm Türkiye'deyerli aşı Turkovac'ın uygulanmaya başlayacağını duyurdu. İşte toplantı sonrası yapılan o yazılı açıklama ve detaylar:

Bilim Kurulumuz, salgının seyri, Omicron varyantının etkisi, aşılama programı ve Turkovac aşısının kullanıma alınması gündemi ile toplandı. Toplantımızda değerlendirilen konular maddeler halinde özetlemek gerekirse;

Son haftada günlük vaka sayılarında artış belirginleşmiştir. Aka sayılarındaki artışın temel sebebi kapalı ortamlarda geçirilen sürenin artması ve omicron varyantının hızla bulaşıyor olmasıdır. Vaka sayılarındaki artış hastaneye yatışlara yansımamıştır. Benzer şekilde son dönemde hastalığa yakalananlarda zatürre oranında bir artış görülmemiştir. Bu konu yakından takip edilmektedir

Omicron varyantının hızlı bulaşıyor olması tedbirlerde değişikliğe sebep olmamaktadır. Daha hızlı bulaşan bu yeni varyanta karşı kişisel tedbirlerin önemi son derece artmıştır. Maske kullanımı hastalığın kişiye bulaşmasını değil hasta kişinin hastalığı başkasına bulaştırmasını engellemeye taraymaktadı. Maske kullanmak karışımızdaki kişiye korumak için büyük bir sorumluluktur.

Kapalı ortamdalar geçirilen süreyi mümkün olan en kısa aşure olarak tutmalı, kesinlikle maske kullanımında taviz verilmemelidir.

Aşılama programımız sayesinde toplumumuzda önemli ölçüde aşılanma sağlanmıştır. Yeni durum için aşıların hatırlatma dozunun önemi son derece artmıştır. Tüm vatandaşlarımızı vakit geçirmeden hatırlama dozlarını olmaya ısrarlar davet ediyoruz.

Yerli aşımız Turkovac yarından itibaren şehir hastanelerimizden başlayarak uygulanacaktır. Hatırlatma dozunu yerli aşımızla yaptırmak mümkün. Önceki aşılarınızın türü ne olursa olsun hatırlatma dozunuzu Turkovac ile olabilirsiniz.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme