• Haberler
  • Gündem
  • Bakan Koca'dan kısıtlama ve yasaklarla ilgili flaş açıklama!

Bakan Koca'dan kısıtlama ve yasaklarla ilgili flaş açıklama!

Gelen bir son dakika haberine göre dün düzenlenen Bilim Kurulu toplantısı sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından çok önemli bir açıklama yapıldı.Bakan Koca yaptığı açıklamasında aşılamada yaş sınırı ve yerli aşı ile ilgili müjde verirken, tam

Gelen bir son dakika haberine göre dün düzenlenen Bilim Kurulu toplantısı sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından çok önemli bir açıklama yapıldı. Bakan Koca yaptığı açıklamasında aşılamada yaş sınırı ve yerli aşı ile ilgili müjde verirken, tam açılma için gerekli olan şartları da sıraladı.

Bakan Koca dün video konferans yolu ile Bilim Kurulu toplantısı düzenledi. Yapılan toplantı sonrasında aşılama programı ve yerli aşı ile ilgili çalışmaları da ele aldı. Bu kapsamda normalleşmeyi nasıl sağlayacaklarını da söyleyen Bakan Koca, şu açıklamaları yaptı:

"Uzunca bir süreden beri hayatın her alanını kuşatmış bir mücadele  veriyoruz. Artık gündemimiz aşı programı ile bağışıklığı elde ederek eski  normallerimize en kısa sürede nasıl döneceğimizdir. Bu zor günler artık geride  kalıyor. İşlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Büyüklerimizin ellerini  doya doya öpeceğimiz, sevdiklerimizle kucaklaşacağımız, çekinmeden  tokalaşacağımız günler yakın. El ele parklarda yürüyeceğimiz, tatili tatil gibi  yapabileceğimiz, gündemimizi salgının değil, bizim belirleyeceğimiz günlerin  arifesindeyiz"

Haber

YERLİ AŞIDA MÜJDE

Yerli aşı ile ilgili de önemli değerlendirmeleri olan Bakan Koca, son faz için gönüllüleri aşılayacaklarını şu şekilde ifade etti:

"Bunun için şimdiye kadar dışarıdan tedarik ettiğimiz aşıların yerine  kendi aşımızın kullanıma girmesi gerekiyor. Bildiğiniz gibi çok sayıda aşı  geliştirme projemiz devam ediyor ve birinde son aşamaya geldik. Önümüzdeki hafta  yerli aşımızın son fazı olan faz 3 insan çalışmaları için gönüllülerimizi  aşılayacağız. Türk aşısı son aşamaya geldi. Salgın kontrolünün sürekliliği ve  aşıda dışa bağımlılığı bitirecek bu önemli gelişmeyi hep birlikte yaşayacağız.

Aşıların belirli süre ile bağışıklık sağladığı ve iki doz aşı olan  kişilerin üçüncü doz aşı olması gerekliliği konusunda bilimsel çalışmalar devam  etmektedir. Bu konuda bir klinik çalışma da bakanlığımızca planlanmış, hangi  aşıların çapraz kullanılabileceği ve yerli aşımızın üçüncü doz olarak kullanımı  değerlendirilmektedir. Elde edeceğimiz somut bilimsel verileri sizlerle de  paylaşarak yol haritamızı kesinleştirmiş olacağız. Ülkemizde kullanıma giren  aşılar ve yerli aşımızın hangi usullerle kullanılabileceğini belirleyeceğiz"

Haber

MUTLU GÜNLER YAKIN

Bakan Koca, sözlerine son verirken, "Umarım artık Sağlık Bakanını daha az görecek,  sesini daha az duyacaksınız. Bundan sonra size vereceğim en önemli haberin yerli  aşımızın başarısı ve salgının son bulduğu açıklaması olacağını görüyor ve o günü  iple çekiyorum. Çok yakında salgın haberlerinden kurtulacağız. Gün gibi aydınlık,  sağlıklı ve mutlu günler yakındır. Büyük Türkiye güçlü bir devlettir. Bu güce  güvenin" şeklinde konuştu.

9 HAZİRAN KORONAVİRÜS VERİLERİ NASIL?

Türkiye'de sadece son 24 saatte yapılan 224 bin 193 koronavirüs testinden 6 bin 454 kişinin test sonucu pozitif çıktı. 87 vatandaşımız ise salgın sebebi ile hayatını kaybetti.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme