- Haberler
- Ekonomi
- Bakan Selçuk müjdeyi duyurdu! Binlerce kişinin beklediği ödemeler başladı! 4 bin 634 TL..
Bakan Selçuk müjdeyi duyurdu! Binlerce kişinin beklediği ödemeler başladı! 4 bin 634 TL..
Bakan Selçuk, milyonlarca kişinin beklediği müjdeyi az önce duyurdu.Selçuk, yaptığı açıklamasında, 'Şehitlerimizin çocuklarına, harp ve vazife malullerimiz ile çocuklarına toplamda 63 milyon TL eğitim ve öğretim yardımı yapacağız' dedi.
Bakan Selçuk, milyonlarca kişinin beklediği müjdeyi az önce duyurdu. Selçuk, yaptığı açıklamasında, "Şehitlerimizin çocuklarına, harp ve vazife malullerimiz ile çocuklarına toplamda 63 milyon TL eğitim ve öğretim yardımı yapacağız" dedi.
63 MİLYON TL ÖDEME YAPILACAK
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yapmış olduğu açıklamasında bu yıl 20 bin öğrenciye yaklaşık olarak 63 milyon YL eğitim ve öğretim yardımı yapılacağını duyurdu.
4.634 TL ÖDEME
Bakan Selçuk, açıklamasının devamında 2020-2021 eğitim öğretim dönemindeki yıllık yardım miktarlarını paylaşarak, şu açıklamayı kaydetti:
"Yıllık olarak ilköğretimde öğrenim görenler öğrencilerimiz için 2.317 TL, ortaöğretimde öğrenim görenlere 3.475 TL ve yükseköğretimde öğrenim görenler için de 4.634 lira ödeme gerçekleştireceğiz"
MÜRACAATA GEREK YOK
Yapılacak olan yardım ödemelerinde başvuruya gerek kalmayacak. SGK öğrencilik durumları MEB ve YÖK tarafından kayıtlardan tespit edilen kişilere ödeme yapılacağı belirtildi.
Bakmadan Geçme





