Banka Personeli Alım İlanları

Aralık Ayında Bankalara Yüzlerce Personel ve İşçi Alımı Yapılıyor!

Türkiye Geneli 81 şehirde faaliyet gösteren çok sayıda banka, ilgili birimlerinde görevlendirmek üzere çeşitli kadrolarda personel ve işçi alımı yapacaklarını duyurdular. 

Lise, önlisans ve lisans mezunu adayların başvuruda bulunabileceği banka personeli alım ilanlarını siz ziyaretçilerimiz için Kamupersoneli.net olarak haberimizde derledik. 

BANKA PERSONELİ ALIMLARINDA ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

Genel Şartlar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak, Vardiyalı çalışma sistemine ayak uydurmak, 

Eğitim Şartı, Banka personeli alım ilanlarında adaylarda belirli bir eğitim seviyesinden mezun olma şartı aranıyor. Birçok banka tarafından yayımlanan ilanlarda adayların en az önlisans veya lisans mezunu olmaları istenirken bazı bankalar personel alımlarında eğitim şartını lise seviyesinde tutuyor. Eğitim şartı genellikle yayımlanan ilanlarda yer alan kadroların çalışma şekline göre belirlenirken her bir kadro için farklı eğitim şartı aranabiliyor. 

Yaş Şartı, personel alım ilanlarında göze çarpan yaş şartı banka personeli alım ilanlarında da yer alıyor. Çok sayıda banka personel alımı yaparken adaylardan belirli bir yaş aralığında olmalarını istiyor. Banka personeli alımlarında belirtilen yaş sınırı ise genellikle 30 veya 35 olarak bildiriliyor ancak bu durum kadrolara ve kuruma göre farklılık gösteriyor.

Askerlik Şartı, Banka personeli alım ilanlarında erkek adaylardan askerlikle ilişiği bulunmaması şartı önemli koşul olarak bildiriliyor. Askerlik şartı ile adaylardan askerlik görevlerini tamamlamış olmaları veya askerlikten muaf olmaları istenirken tecilli durumlarda istenen tecil süresi ise bankalara göre farklılık gösteriyor. 

Diğer Şartlar, Bankalarda çalışacak adaylarda ayrıca, MS Office programlarına hakim olmak, ehliyeti olmak, müşteri ve sonuç odaklı çalışabilecek olmak, diksiyonu düzgün olmak, takip yeteneği güçlü olmak gibi şartlar aranabiliyor.