Banka Personeli Alım İlanları

İş Bankası ve Akbank En Az Lise Mezunu Banka Personeli Alıyorlar (Deneyimli/Deneyimsiz)

Akbank ve İş Bankası yayımladıkları ilanlar ile ilgili birimlerinde görevlendirmek üzere banka personeli alımı yapacaklarını duyurdular. Bu iki banka tarafından yayımlanan personel alım ilanlarında yer alan kadroları, personel alım sürecinde izlenmesi gereken süreç ile ilgili detayları ve adaylarda aranan başvuru koşullarını Kamupersoneli.net olarak haberimizde aktarıyoruz. 

AKBANK VE İŞ BANKASI PERSONEL ALIM İLANI

İş Bankası İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı personel alım ilanıyla en az lise mezunu personel alımı yapacağını açıkladı. Söz konusu ilana göre banka, İstanbul, Gaziantep, Bismil/Diyarbakır, Şanlıurfa (Akçakale, Siverek), Çayıralan/Yozgat, Şereflikoçhisar/Ankara’da bulunan birimlerinde görevlendirmek üzere Güvenlik Görevlisi alımı yapacak. İş Bankası alım yapılacak personel sayısına ilişkin ise bir bilgi paylaşmadı.

Akbank, personel alım ilanlarını kariyer siteleri üzerinden yayımlıyor. Söz konusu ilanlarda Türkiye geneli çok sayıda şehirde bulunan şubelere alım yapılacağı açıklanırken yayımlanan ilanlarda 37 açık pozisyonda alım yapılacağı duyuruldu. 

Akbank tarafından yayımlanan personel alım ilanlarında, Çağrı Merkezi Yetkilisi, Nakit Operasyon Yetkilisi, Gişe Yetkilisi, Yarı Zamanlı Takım Asistanı, İç Kontrol Uzmanı (Genel Müdürlük Kontrollleri), Java Yazılım Uzmanı /Deneyimli Java Yazılım Uzmanı, BT İş Sürekliliği ve Konfigürasyon Yönetimi Uzmanı, İngilizce Bilen Çağrı Merkezi Yetkilisi, Çağrı Merkezi Yetkilisi, Yatırımcı İlişkileri Yöneticisi, Etkileşim Tasarımcısı, Görsel Tasarımcı, Süreç Yönetimi ve İş Geliştirme Yöneticisi, Risk Yönetimi-Faiz&Likidite Yönetici Yardımcısı pozisyonları yer aldı.

BAŞVURU KOŞULLARI

Kariyerini bankacılık alanında sürdürmek isteyen adayların, bu iki banka tarafından belirlenen personel alım şartlarını taşımaları gerekiyor. Söz konusu ilanlar için ortak genel banka personeli alım şartlarının yanı sıra bankalar tarafından belirlenen özel şartları da siz okuyucularımıza aktarıyoruz. 

Genel Şartlar; Türk vatandaşı olmak, açık pozisyonlara göre bildirilen yaş aralığında olmak, erkek adaylar için askerliği yapmış olmak, muaf tutulmak veya tecilli olmak, kadrolara göre belirlenen eğitim seviyesinden mezun olmak (çoğu kadro için lisans ve önlisans şartı yer alıyor), Bu şartların yanı sıra bankacılık alanında yer alan ilanların çoğunda yer alan banka personeli alım şartları arasında, müşteri ve kalite odaklı, dinamik, güler yüzlü ve etkin iletişim sahibi, yoğun çalışma temposuna ayak uydurabilecek ve takım çalışmasına yatkın olmaları koşulları yer alıyor. 

İş Bankası personel alım ilanı başvuru koşulları, Sağlık durumu Türkiye’nin her yerinde görev yapmaya elverişli olmak. Kamu haklarından yoksun bulunmamak, Affa uğranmış olunsa dahi, herhangi bir suçtan dolayı hapis cezasına hüküm giymemiş olmak, Özel Güvenlik Görevlisi, Şoför veya Operasyon Elemanı (Operasyon Destek Elemanı) Alım Sınavlarından birinin mülakat aşamasında başarısız sayılmamış olmak, En az lise veya ticaret meslek lisesi mezunu olmak, Boyu en az 175 cm. olmak

Akbank tarafından yayımlanan personel alım ilanında yer alan kadro sayısı fazla olduğundan banka her bir kadro için ayrı ayrı şartlar belirlemiştir. Bu şartlar arasında, kadrolara göre belirlenen eğitim şartı, bazı kadrolar için tecrübe şartı ulunmakta. Bu şartların dışında banka sertifika, ikamet gibi şartlarda aramaktadır.