Genel

Akbank Üniversite Öğrencilerine Stajyer Başvurusu İçin Fırsat Sunuyor

Akbank iş ilanları 2017 duyuruları arasında yer alan yeni ilana başvuruda bulunmak isteyen kişilerin Türk vatandaşı olmaları gerekiyor. Bunun yanı sıra Akbank iş başvurusu için adayların mutlaka:

  • Örgün eğitim veren üniversitelerde öğrenci olmaları, 
  • Bu üniversitelerin 2. sınıf, 3. sınıf ya da 4. sınıflarında öğretimlerine devam etmeleri, 
  • Eğitim programlarının haftada en az 3 tam gün çalışmalarına müsait olmaları, 
  • İyi düzeyde Microsoft Office programları ve Outlook kullanmayı bilmeleri gerekiyor. 

Yine bu şartlara ek olarak başvuruda bulunan öğrenciler arasından İngilizce dil bilgisi olan kişilere öncelik tanınacak. Üniversitelerin işletme, iktisat gibi bölümlerinde okuyan öğrencilerin pek çoğu bankada staj yapmak konusunda istekli olurken ileriki kariyer planlamasında finans bölümlerine ilgisi olan öğrencilere bu stajlar hazırlayacakları CV ve özgeçmişlerinde büyük artılar sağlayacaktır. Ancak siz ne kadar iyi olursanız olun bankada stajda yapılanlar sizin orada kalmanızı sağlamak açısından yetersiz olacaktır. 

Yani stajdan sonra bankada kalmak çok zordur ve banka personel alımları için günümüzde zorlu sınavlar ve mülakat aşamalarının geçilmesi gerekir. Artık her banka personel alımında banka sınavları açmakta, özel sektör bankaları da dahil olmak üzere mülakat aşamalarından sonra oryantasyon programları için davet gönderilmektedir. Uyum sürecinin de başarılı bir şekilde geçilmesi durumunda banka işe alım süreci tamamlanarak personel olma şansı verilir.