Genel

Arsa Kredisi Veren Bankalar

Konut kredisi, ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi, eğitim kredisi, arsa kredisi gibi krediler ile müşterilerin her ihtiyacı karşılanmaya çalışılmaktadır. Birçok banka farklı kampanyalar ile arsa alıp yatırım yapmak isteyen ya da arsa alıp arsaya ev yapmayı düşünen kişiler  bankaların arsa kredilerine başvurabiliyorlar. Kişiler asra kredisini iki şekilde alabilirler. İlki satın almak istediğiniz arsa imarlı ise arsayı ipotek ettirip kredi alabilirsiniz. İkinci yol ise alacağınız arsa imara açık değil ise herhangi bir garimenkulünüze ipotek koydurarak arsa kredisi alabilirsiniz. Almak istediğiniz arsanın ekspertiz değerinin yüzde kaçını kredi olarak vereceği bankadan bankaya değişiklik göstermektedir. Ayrıca vade sayılarıda bankalar arasında farklılılar olmaktadır. 

Arsa Kredisi Veren Bankalar

TÜRKİYE EKONOMİ BANKASI: Türkiye Ekonomi Bankası alcağınız arsanın ekspertiz değerinin % 60 oranında krediyi müşterilerine sunuyor. Alacağınız krediyi en fazla 60 ay vadeli olarak öeyebiliyorsunuz.

ZİRAAT BANKASI: İmarlı olan arsanın ekspertiz değerinin % 50’si oranında krediyi müşterilerine veriyor. Verilen arsa kredisini 60 ay vadeli olarak geri ödeyebiliyorsunuz. Ziraat Bankasından talep edeceğiniz arsa kredisi için arsanın imarlı olması gerekmektedir. 

İŞ BANKASI: Arsa kredisi veren bankalar arasında olan İş Bankası arsanın değeri olan meblağın % 50’si oranında kredi sağlamaktadır. Bu krediyi müşterilerine 60 ay vadeli olarak vermektedir. Uygun faiz oranıyla sunulan bu krediye başvurmak için size en yakın İşbankası şubesine gitmeniz yeterli olacaktır.

ŞEKERBANK: Şekerbank arsa kredisi için vade sayısını 120 ay olarak belirlemiş. Uzun vade imkanı sağlayan ender bankalardan olan Şerkerbank ipotek gösterilen gayrimenkulün % 45’i oranında kredi sağlıyor. Arsa imarlı ise arsa ipoteği, arsa imarlı değil ise herhangi bir gayrimenkulün ipoteği geçerli tutulur.

ALBARAKA: Albaraka şubelerinin sınırları içerisinde yer alan arsanın ekspertiz değerinin % 100’ünü kredi olarak müşterilerine sunuyor. Arsanın imarlı olması gerektiğini vurgulamak gerekir. 

Bankalar arasında farklı vade sayıları ve farklı ekspertiz değerleri ile arsa kredisi sunulmaktadır. Size en uygun olan arsa kredisi başvurusu için öncelikle banka şubelerine gidip detaylı biligi alabilir daha sonra krediniz için başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.