Genel

Başkasının Kredi Notu Sorgulama / Öğrenme

Kişinin yapacağı kredi notu sorgulama işlemi ile not ortalamasını öğrenmesine izin verilirken yine başkasının kredi notunu öğrenme işlemi de gerçekleştirilebilmektedir. Peki, başkasının kredi notunu öğrenme, sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Findeks Kredi Notu Sorgulama / Öğrenme 

Kişinin yapacağı basit bir işlemle kredi notunu öğrenmesine izir verilmekle beraber aynı zamanda sistem üzerinden başkasının kredi notunun öğrenilmesine de izin verilmektedir. Ancak bu işlem için not ortalaması öğrenilecek olan kişinin kesinlikle cep telefonuna gönderilecek olan sorgulama kodunun girilmesi gerekir. Yani kişinin kendisinden gizli olarak Findeks kredi notu puanının öğrenilmesi mümkün değildir. 

Bunun için Findeks kredi notu sistemine giriş yaptıktan sonra burada yer alan kredi notu sorglama butonunun yanında yer alan başkasının kredi notunu öğren butonuna basmanız ve çıkan ekranda sizden istenilen bilgileri girmeniz yeterli olacaktır. Daha sonra cep telefonuna gönderilen 4 haneli doğrulama kodu ekrana girilir ve başkasının kredi notunu öğrenmenize izin verilir. Özellikle de araç kiralama firmaları, vadeli satış yapan beyaz eşya firmaları ile taksitle cep telefonu almak isteyen kişilere yönelik olarak sunulan bu hizmet sayesinde yüksek kredi notu ortalaması kişilerin daha hızlı şekilde vadeli ve taksitli hizmet / mal almalarına olanak sağlanmaktadır.