Genel

DenizBank KGF Teminatlı Krediler

KGF (Kredi Garanti Fonu), teminat göstermede sorun yaşayan KOBİ vasfını haiz olan gerçek ve tüzel kişilere kefil olup ihtiyaçlarına cevap verebilecek kredileri çekmelerinde ön ayak oluyor. Denizbank da KGF kredisi veren bankalar arasında yer alır ve likitide problemi yaşayan KOBİ’lere kredi alımında lazım olan teminat gösterimi hususunda çözümler üretmektedir.

Kredi Garanti Fonu A.Ş.’nin sunduğu kefillikler hazine ve özkaynaklı destekli olarak ikiye ayrılır. Her iki tür destekte de takip edilen yollar, alınacak komisyon oranları, verilen maksimum kefalet meblağları değişkenlik göstermektedir.

KGF Özkaynak Desteğiyle Teminat

Kefalet için yararlanılan kaynak KGF özkaynağıdır. Tahsis tarihinden sonra bir sene içinde kefaletten yararlanılabilinir. İşletme kredilerinde minimum 6 ay, maksimum 60 ay vade vardır, ödemesiz dönem maksimum bir senedir. Yatırım kredilerindeyse minimum vade 6 ay, maksimum vade 84 ay olup, ödemesiz dönem iki seneye kadar çıkabilmektedir. Her bir KOBİ’nin kefalet limiti 3 milyon Türk Lirası’dır. Maksimum kefillik tutarı ise alınan kredinin % 80’dir. KGF başvuru ücreti 400 TL’dir. Kefalet bedeli ise 250 TL’dir.

KGF Hazine Desteğiyle Teminat

Kaynak olarak Hazine Müsteşarlığı Fonu kullanılır. İşletme kredilerinde minimum 6 ay, maksimum 60 ay vade vardır, ödemesiz dönem maksimum bir senedir. Yatırım kredilerinde ise minimum vade 6, maksimum vade 120 aydır. Ödemesiz dönem üç seneye kadar çıkabilmektedir. Sözü geçen sürelere, kredilerin yeniden yapılandırılmaları durumunda maksimum üç sene daha eklenebilir. KOBİ vasfına uygun olanlar için maksimum kafalet oranı % 90, kefil olunacak maksimum kredi limitiyse 12 milyon TL’dir. Kredi sözleşmesi esnasında bir kereye mahsus binde üçlük bir KGF kefalet komisyonu alınır.

Kredi Garanti Fonu kefaleti ve DenizBank’ın düşük faiz olanaklarından yararlanabilmek için 0212 355 10 55 telefon numarası aranarak veye bankanın herhangi bir şubesine gidilerek kredi hakkında ayrıntılı bilgi alınabilmektedir.