Genel

En Uygun ve En Kolay Konut Kredisi Veren Banka Hangisi?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyen kişilerin dikkat etmeleri gereken en önemli nokta en uygun konut kredisi faiz oranı veren bankayı belirlemek olmalıdır. Bankaların konut kredisi faiz oranları serbest piyasa koşulları göz önünde bulundurularak kendi yönetimleri tarafından belirlenmektedir. Bu nedenle her bankanın uyguladığı konut kredisi faiz oranı farklıdır. 

Konut Kredisi Karşılaştırma

En uygun konut kredisini veren bankayı belirleme konusunda yapmanız gereken ilk işlem konut kredisi karşılaştırma işlemidir. Bu işlem sayesinde kullanmak istediğiniz kredi tutarı için farklı bankaların kredi tekliflerini aynı sayfa üzerinde görmenize izin verilir. Bu sayede konut kredi en uygun hangi bankada görmüş olursunuz. Ancak konut kredisi karşılaştırması yaparken mutlaka bankaların kredi kullanmak için talep etmiş oldukları konut kredisi dosya masrafı gibi ücretleri de hesaplamaya dahil etmeniz gerekir. 

Konut Kredisi Masrafları Ne Kadar?

Pek çok banka kendi ürünlerini kullandırmak için konut kredisi faiz oranlarını daha düşük gösterirken konut kredisi dosya masrafı gibi masrafları yüksek tutmaktadır. Pek çok kişi konut kredisi başvuru formu doldururken kredi faiz oranlarını dikkate aldığı için bankaların bu kurduğu tuzağa düşmekte, toplamda bazen daha fazla para dahi ödeyebilmektedir. Bunun için konut kredisi hesaplaması yaparken mutlaka konut kredisi masrafları da hesaplamaya dahil edilmelidir. Bunun için konut kredisi geri ödeme hesaplama planından yararlanılmalı, bu tablonun sonunda kalan toplam tutara konut kredisi masrafları dahil edilerek toplam tutar belirlenmeli ve bu şekilde konut kredisi karşılaştırma işlemi yapılarak karar verilmelidir.