Genel

Eşim İle Ortak Konut Kredisi Kullanabilir miyim ?

Burada dikkat edilmesi gereken husus her iki bireyinde banka sicilinin iyi olması ve gelir düzeylerinin alacakları ev fiyatına yeterlilik sağlaması ön şartı mevcuttur.

Ortak kredi çekmek ; mümkündür eş kardeş ve  aile bağınız olmayan kimselerle de ortak kredi kullanabilirsiniz ama eş durumunda evlenildikten sonra elde edilen mülkler ortak olarak değerlendirdiği için müşterek kredi müşterek tapu işleminin çokta gerekli olmadığını bilmeniz gerekir. Bu sebeple aile içi gelir ailenin herhangi biri kredi kullanacağı zaman ortak gelir olarak görüldüğünden aile içi gelirinizin % 45 i  alacağınız evin aylık kredi ödemesini karşılıyorsa  konut kredisi almanız mümkündür.

Tüm bunları göz öneünde bulundurarak konut krediniz için başvuruda bulunacağınız gibi aile fertlerinden birinin gelirini ortak gelir olarak göstermeyip kendinize kefil olarak gösterebilir ve riski bölüşerek te konut kredisi alabilirsiniz ; ortak olarak kullanılan konut kredilerinde birçok zaman çok yüksek olmasa da masrafları yükselmekte ve kredi faiz oranlarıda bir kişi yerine iki kişi üzerinde kredi tahsisedildiğinde yüksek olmaktadır ; tüm bu sebep ve sonuçlar neticesinde konut kredisini çift yerine tek kişi adına kullanmak size avantajlar sağlayacaktır.

Konut kredisinde tapu krediyi çekenin üstüne mi olur ? Evet konut kredilerinde krediyi çeken kimse (kredi kimin adına tahsis edilirse ) kredi çekimine söz konusu olan mülk kredi sahibinin üzerine yapılır tapu o kişi adına olur. Kredisi ödenirken kredi tahsis edilen mülk satış yapılarak % 50 si ya da tamamı satılabilir yarı yarıya satışlarda mülke ortak olan alıcı da krediye de ortak olarak ödeme yükümlülüğünü üstlenir, eş ler arasında bu tür satış yaparak ortak olmaya gerek yoktur eşin herhangi birinin evliyken edindiği mülke diğeri %50 ortaktır.

Ortak ev satın almak   için kredi kullanıldığında ortak kredi ortak mülküyet şeklinde olabildiği gibi ; kredi ödenirken satış gerçekleştirilebilerekte mümkün olmakta yazıda daha önce de belirtildiği gibi nikah akdi ile bağlı çiftlerde bu iki uygulamaya da gerek kalmadan ortak mülk sahibi olunmaktadır.