Genel

Eşimin Kredi Notu Kredi Çekmemi Engeller mi?

Hayatın getirileri, ev ya da araba almaya hatta evlenmeye kadar ekstra para ihtiyacı doğurmakta bu sebepledir ki geleceğe borçlanarak mülk sahibi ya da meslek sahibi oluyoruz bunları yaparken de kredi kullanma ihtiyacı doğuyor elbette. Kredi çekerken eşinizin durumu kredi borcunun olması ya da kredi notunun düşük olması elbette sizin başvurunuzu da olumsuz yönde etkileyebiliyor.

Eşimin kredi borcu benim kredi çekmemi etkilermi? , diye sorulduğunda ise cevabımız evet oluyor , eşinizin dışında aynı evde yaşadığınız hane halkının kredi borcunun olması ya da kredi notunun düşük olması dahi sizin kredi kullanımızını etkiler; bu etki çekeceğiniz kredinin nevii ve hangi bankadan  kredi talebine bulunduğunuza da bağlıdır bazı bankalar bu konuda biraz esnek davranırken bazıları kati kurallarla kredinizi onaylamayacaktır.

Eşimin borcundan dolayı benim arabama haciz gelir mi? ; eğer aracınızı evlendikten sonra aldıysanız eşinizle ortak varlığınız olarak görüneceğinden eşinizin herhangi bir borçluluğu ya da hacizlik olması ortak varlıklarınızı etkileyecektir ; nasılki kredi kullanırken ortak sisteme tabi iseniz eşinzin borçlarından da sorumlu olursunuz . Bu sebeple Kocanın borcu kadını etkiler  ya da tam tersi, kadının borcu kocanın kredi kullanımını etkiler. Kredi kullanırken sizi mutlak kefil olarak gösterecek eş durumu çektiğiniz kredi konut içinse ortak geliriniz baz alınacağından kesinlikle red edilecektir .

Bazı özel bankalar eşleri kara listede olsa da tüketici kredisi adı altında küçük oranlarda kredi çekmenize olanak sağlayabilirler; başvuru yapmadan önce bankaların bu konulardaki esnekliğine göz gezdirmeniz ve araştırma yapmanız lehinize olacaktır.

Ya da kullanacağınız kredi miktarının faiz oranı eşinizin kredi notu düşükse daha yüksek olacaktır; birçok kurum bu konuda esnek davranmamakta eğer eşlerden birinin kredi notu düşük ve risk taşıyor hissiyatı ile faiz oranlarını yukarı çekmektedir. Bu da geri ödemede cebinizden daha fazla para cıkacağını gösterir; yatırım için bir kredi kullanmayı düşünüyorsanız eşinizin kredi notunu yükseltme cihetine giderek kredi kullanımızını ertelemeniz en sağlıklı hareket olacaktır.