Genel

Garanti Bankası EFT İptali Nasıl Yapılır

Son olarak bankanın mobil şubesi üzerinden EFT işlemlerinizi yapabilirsiniz.  EFT işlemleri genel anlamda oldukça önemli bir işlemdir. Çünkü küçük bir hata yapacağınız para transferinin başka hesaplara gitmesine neden olabilir. Böyle durumlarda yaptığınız hatanın farkına hemen varırsanız sıkıntı büyümeden çözülecektir ama çok geç farkına varırsanız işleminiz biraz uzun sürecektir. Peki Garanti Bankası’ndan EFT işlemini yanlış yaptığınızda nasıl bir yol izlemelisiniz?

Garanti Bankası Eft Nasıl İptal Edilir?

Yapacağınız ilk iş çok fazla vakit kaybetmeden Garanti Bankası telefon bankacılığı olan 444 0 333 numaralı telefonu arayıp müşteri temsilcisi ile konuşmak. Durumunuzu izah ettikten sonra yaptığınız para transferi hala Garanti Bankası bünyesinde görünüyorsa işleminizi müşteri hizmetleri kısa bir zaman içinde çözüp paranızı iade edecektir. Ama paranız Garanti Bankası bünyesinden çıkıp başka bir bankanı hesabına geçtiyse işte o zaman diğer bankanın müşteri hizmetleriyle görüşmek zorundasınız. Diğer bankanın müşteri hizmetlerini arayıp durumu izah ettiğinizde para kişinin hesabına yatmadıysa sorununuz belirli teyitler sonunda çözülecektir. Ama para diğer bankada başka birinin hesabına aktarıldıysa işiniz biraz uzun sürecektir çünkü o kişiylede irtibat sağlanacaktır. Karşı taraf iyi niyetli ise paranız geçte olsa size teslim edilecektir. Kötü bir niyeti olduğunu anladığınızda yazacağını dilekçe ile hem Garanti Bankası’na hem de diğer bankaya başvurda bulunup yasal işlemleri başlatabilirsiniz.

EFT işleminizi EFT saatleri dışında ya da ileri bir tarihli olarak yaptıysanız paranızın iadesi çok kolay olacaktır. Bunun için Garanti Bankası telefon bankacılığı ya da Garanti Bankası mobil şubeyi kullanarak para transferleri işlemlerinden EFT işlemleri içinden işleminizi iptal edip paranızı akışını durdurabilirsiniz. EFT işlemlerinde önemli olan kriter şudur. Yaptığınız hatalı para transferinin farkına hemen varmaktır. Hatanızın farkına hemen varırsanız sıkıntı çekmeden işleminizi iptal edebilirsiniz fakat üzerinden zaman geçrese bu durum sizi biraz uğraştıracaktır. Garanti Bankası EFT iptali yapmak istediğinizde bu yollara başvurarak iptalinizi sağlayabilirsiniz.