Genel

Halkbank'tan Usta Girişimci Kredisi

Kendi işini kurmak ve kendi işyerini açmak isteyen insanların sayısı günümüzde oldukça artmıştır. Bu kişilere devlet belirli destekler vermektedir. Ayrıca bankalarda bu kişilere destek olmak için çeşitli krediler vermektedirler. Bu noktada Halkbank usta girişimci kredisi ile yeni işi kuranlara destek olmaktadır.

Kendi İşyerini Açmak İsteyen Girişimciler Adına

Bir devlet bankası olan Halkbank, yeni iş kurmak ve yeni iş yeri açmak isteyenlere destek olmaktadır. Halkbank devlet bankası olmasıyla da kişilerin güvenini kazanmakta ve Kobilere destek olduğundan dolayı da ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadır. Bu tarz iş yeri kuran veya açan kişilere sadece devlet bankaları değil, özel bankaların da destek vererek ekonominin canlanması ve yeni istihdam alanlarının açılmasına faydası olur.

İş Kolu Sertifikası Zorunluluğu

Halkbank herkesin kolayca başvuramayacağı bir kredi türü hazırlamıştır. Bu krediye başvurabilmek için, meslek kuruluşlarından veya halk eğitim merkezlerinden iş kolu sertifikası almaları gerekmektedir. Halkbank usta girişimci kredisi, herhangi bir işkolu kurmak isteyen ve bu konuda mesleki eğitim almış kişilere verilmektedir. Bu kredi uygulaması ile kişiler daha uygun faizlerle daha rahat kredi kullanabilmektedirler. Bankanın bu şekilde iş kolu sertifika zorunluluğu getirmesindeki amaç, girişimci olmadan hile ile kredi almak isteyenlerin önü kesilerek, bankanın da zarar görmesini önlemektir.

Deneyim Şartı

Halkbank usta girişimci kredisi için, banka ayrıca o iş kolunda 5 yıllık bir deneyim şartı koymuştur. Girişimci, kredi almak için istenen tüm belgeleri tamamladıktan sonra, bankanın ek belge talebi olabilir. Ayrıca bu kredi türünde banka girişimciye 36 ay vade seçeneği sunmaktadır.

Kredinin Özellikleri

Girişimcinin kurmayı düşündüğü iş kolunda en az beş yıl deneyimi olması, en az ilkokul mezunu olması, meslek kuruluşundan alınmış sertifikasının olması ve 30 yaşını aşmamış olması gerekiyor. 30,000 TL limitli kredi, 1 yıl anapara ödemesiz, 36 aya kadar vade ve aylık eşit taksit ile ödeme koşulu bulunmaktadır.

Kimler Faydalanabilir

Şirket kuruluşunu tamamlamış ve kendine ait bir işyeri olmayıp, yeni iş kurmak isteyen girişimciler faydalanabilir. Bu yeterliliklere sahip girişimciler en yakın Halkbank şubesine daha ayrıntılı bilgi almak ve krediye başvurmak için gidebilirler.