Genel

Hibe Kredi Nedir, Geri Ödemesiz Kredi Nasıl Alınır?

Hibe Kredi Nedir?

Ödeme karşılığı beklenmeden yani geri ödemesiz olarak verilen kredilere hibe kredi adı verilmektedir. Kredinin karşılığında kredinin verilme şartlarının yerine getirilmesi yeterlidir. Örneğin büyükbaş hayvancılık hibe kredisi alındıysa alınan kredi tutarı tamamen bu iş için kullanılmalıdır. 

Hibe Kredi Nereden Alınır?

Ülkemizde teşvik kredileri olarak ta anılan hibe krediler belirli kurumlar aracılığı ile kullandırılmaktadır. Kredinin nereden alınacağı hangi kurum aracılığı ile kullandırıldığına bağlı olarak değişmektedir. Örneğin girişimcilik kredisi almak isteyen kişilerin KOSGEB hibe kredi başvurusu yapması gerekirken, hibe hayvan kredileri için ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı başvuru adresidir. 

Hibe Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Her yeni takvim yılı içinde hibe kredi veren kuruluşlar ve kurumlar o takvim yılı içerisinde kullandıracakları hibe kredi tutarlarını ilan etmek zorundadır. Bu takvimi takip ederek hibe kredi başvuru formu doldurmak isteyen kişiler başvuru sürecini yönetir. KOSGEB hibeleri için mutlaka kurumun açmış olduğu girişimcilik eğitimi programlarına katılınması zorunludur. Bu nedenle KOSGEB hibe kredisi kullanmak isteyen kişilerin öncelikli olarak KOSGEB girişimcilik sertifikası için açılan eğitim programlarına dahil olması gerekir. 

Nasıl Hibe Kredi Alabilirim?

Öncelikle hibe kredi almak için son derece iyi bir projenizin olması gerektiğini bilmeniz gerekir. Başarılı bir proje sizi rakiplerinizin arasında bir adım öne taşıyacaktır. Başvuru sürecini çok iyi yönetmeniz, aranılan şartları tam olarak taşımanız, hatta artı özellikler sunmanız, ikna edici bir proje ile yola çıkmanız hibe kredi almak için şansınızı arttıracak etkenlerdir.