Genel

İş Bankası Eft İptali Nasıl Yapılır?

Bu durumda bazı koşullar çerçevesinde iptal işlemi yapmalısınız. Genel müdürlük onayından geçmeyen her işlemi iptal edebilirsiniz. Üstelik bu işlemi nereden yaptığınızın da bir önemi olmamaktadır. Her EFT işlemi yapılan mobil, internet bankacılığı, şube ya da atmlerden işlem iptali yapılabilmektedir.

Ancak işlem iptali onay verildiyse gerçekleşmemektedir. Öncelikle karşı bankaya giderek görevli ile iletişimde olmalı ve dilekçe ile iptali istemelisiniz. Çeşitli süreçler ile bu iptal işlemi anlaşma dahilinde gerçekleşmektedir.

EFT işlemi için:

Hangi yöntemi kullanarak EFT yaptıysanız işlemi de aynı şekilde gerçekleştirebilirsiniz. İş bankası hesabınızda başka bir bankaya EFT işlemini eğer telefon bankacılığı ile yaptıysanız yine telefon bankacılığını kullanıp müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek gerçekleştirebilirsiniz. İnternet bankacılığı ve mobil bankacılık için de yönlendirmeler mevcuttur. Henüz onaylanmayan bu işlemi iptal butonuna basarak kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Şubeden çok daha kolay yapabileceğiniz iptal işlemi için sıra numarası almanız ve gişe yetkilisi ile görüşmeniz gerekmektedir. Ancak bu kadar zahmete girmeyip atmlerden de iptal işlemi yapabilirsiniz.

İş Bankası’nda karşı hesaba ulaştı ise iptal nasıl yapılır?

İş Bankası’ndan başka bankaya EFT gerçekleştirmiş ve bu işlem onaylandıysa iptal için karşı bankadaki kişiden onay alınması gerekmektedir. Eğer karşıdaki kişiyi siz ararsanız işlemler çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşmekte ve samimiyet çerçevesinde İş Bankası da hızlı adımlar atmaktadır. Bu işlem 15 – 20 dakika sonrasında iptal istediğinizde büyük ihtimalle gerçekleşecek yöntemlerden birisidir.

EFT saatlerinin dışında işlem yapıldıysa ve iptal gerekiyorsa ne yapılmalı?

İş Bankası’nda geç EFT uygulanmaktadır ve mesai saatleri dışında işlem yapabilmektesiniz. Ancak bu durum sizin için avantaj olacaktır. İş Cep ya da mobil uygulama kullanarak para transferlerinden EFT işlem iptali yapabilirsiniz. İşlem gerçekleşmiş gözüküyorsa müşteri hizmetlerini arayarak uzmanlar ile görüşebilir ve iptal işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için İş Bankası müşteri hizmetleri için 0 850 724 0 724 numaralı hattı aramanız gerekmektedir.

Bir Yorum