Genel

Kasko Sigortası Transferi Nasıl Yapılır?

Herhangi bir kaza sonucu maddi anlamda daha büyük hasarlara sebebiyet vermemek için birçok sigorta şirketi farklı fiyatlar için karşınıza çıkabilir. Kasko sigortasının transfer olması ise ülkemizde pek çok görülmeyen bir işlemdir. Bakıldığı zaman transfer işlemi denilmenin yanında yeni bir kasko poliçesi demek daha doğru bir anlatım olabilir.  İşte bu sebepten dolayı transfer işleminden elde edilen bir kâr durumu ortaya çıkabilir. Aslında bu transferde yapılan yeni kasko poliçesinden elde edilen kâr ve ek olarak avantajlardan dolayı kasko sigortası yapılır.

Peki Transferde Kar Elde Ediliyor Mu?

Kâr marjlı düşünüldüğünde çok az miktarlar çıktığı için sigorta şirketleri tarafından da çok fazla öne sürülmez. Bu yüzden bireysel olarak çoğu kişi farkında değildir. Ancak bu belirtilen kâr harici olarak şirketler müşterilerine ek fırsatlar sağlayabilir. Buna bağlı olarak kasko sigortası transferi gerçekleştirilir.

Hasarsızlık İndirimimde Bir Değişiklik Olur Mu?

Yeni bir sigorta şirketi ile anlaşma yapıldığı zaman trafik veya kasko sigortası farklılık göstermeksizin kaza harici tutulmak koşulu ile hasarsızlık indiriminizde herhangi bir değişiklik olmaz. Hasarsızlık indiriminin değişmeme durumu sigorta şirketlerinin müşteri memnuniyetini sağlamak için başlattıkları bir avantajdır. Transferi tamamladığınız yeni kasko şirketiniz anlaşma durumuna göre hasarsızlık indirimini uygulamaması durumunda dahi piriminiz aynı çıkar. Ortak bir görüş olarak yapılmış bir algıdır hasarsızlık indirimi. Şoförlerin daha dikkatli olmalarını sağlamak amacıyla yapılmıştır.

İptal İşleminde Ücretimi Nasıl Geri Alırım?

İptal etmek için sigorta şirketiniz ile görüşmeniz yeterli. İptal başvurunuzu yaptıktan sonra kalan günleriniz hesaplanarak, talep ettiğiniz hak size iade olarak geri verilir. Kasko sigortası yaptırırken kredi kartı kullandı iseniz kalan taksitleriniz sonlandırılır ve varsa para geri iade edilir. Bu işlemden sonra tekrar bir sigorta poliçesi hazırlatmak isterseniz tüm hukuki durumlarca özel durumlar da dahil olmakla beraber yasal olarak belirlenen saat ve tarihte başlatılabilir. Aksi belirtilmediği sürece öğlen 12 başlama ve yine öğlen 12 bitiş saatidir.