Genel

Konut Kredisi Faiz İndirimi İçin Beklenen Müjde Geldi, Tarih Açıklandı!

Yeni kampanya bayramdan hemen sonra Eylül ayında başlayacak. Konut kredisi faiz indirimi ile beraber konut kredisi faiz oranları yine psikolojik sınır olarak kabul edilen yüzde 1 seviyesinin altına çekilecek. 

Kampanyayı Konut Firmaları Düzenleyecek 

Söz konusu konut kredisi faiz indirimi kampanyası inşaat firmaları tarafından başlatılacak. Yani inşaat firmaları kendi bünyelerinde satışını yaptıkları konutlardan satın almak isteyen kişilere yüzde 0,98 konut kredisi faiz oranı ile konut satışı yapacak. 

Yeni kampanya bayramdan sonra ya da en geç Eylül ayının ilk günlerinde başlayacak. Kampanya hakkında açıklamada bulunan KONUTDER Başkanı Altan Elmas “Kampanyayı konut firmaları ilk etapta kendi bünyelerinde gerçekleştirecek. Sektör böyle bir kampanyayı en fazla 1 ay-45 gün ve sınırlı stoklarla yürütebilir.

Peşinat oranı da yüzde 10’a düşecek. Mayıs ve haziran aylarında uyguladığımız yüzde 20 indirim kampanyasını ise değerlendiriyoruz. O da bu kampanyayla birlikte hayata geçebilir” diyerek kampanya hakkında bilgi verdi. 

Emlak Bankası İndirimli Konut Kredisi Verecek Mi?

Aslında vatandaşın bu konu hakkında devletten beklentisi süre sınırlaması olmadan ve sıfır ya da ikinci el konut ayrımı yapılmadan ev sahibi olmak isteyen herkesin yararlanabileceği bir sistem kurulması. Emlak Bankası üzerinden yeni bir konut finansmanı desteği kurularak bu sorunun çözülebileceği öngörülüyor. 

Geride bıraktığımız günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yapmış olduğu açıklamasında inşaat sektörü temsilcileri ile görüşme halinde olduklarını ve konut kredisi faiz oranları için indirim yapacaklarını söylemişti.

Bir Yorum

  1. Evet lütfen düşsün şu faizler artık ev almak istiyoruz niyetleniyoruz ama faizler yüzünden cesaret edemiyoruz Allah aşkına düşürün faizleri artik

  2. Milletçe bu kritik haber için her sabah uyandığımızda konut faizlerinde son dakika haberi var mıdır kontrol ediyoruz. Kamu bankaları bu faiz oranlarını düşürecek mi peki sayın bakanımız. İnan’ın bayram, bayram mı yaşayamıyoruz.

  3. Bu konut faizlerini cimer yazın ordan sayin cumhur başkanımıza iletin devlet bankalarinin faizlerin düşürmesini

  4. Bu konut faizlerini cimer yazın ordan sayin cumhur başkanımıza iletin devlet bankalarinin faizlerin düşürmesini

  5. bir günde bir kampanya yapında birileri fakiride düşünmüşler desin yahu gönül rahatlığıyla saygılar