Genel

Konut Kredisi Faiz Oranları Düştü Mü, Güncel Konut Kredisi Faiz Oranları Kaç?

Konut satın almak için kredi çekmeyi isteyen kişiler yükselen kredi faiz oranları nedeni ile mağduriyet yaşamaya devam ediyorlar. 

0 98 konut kredisi kampanyası fırsatını kaçıran kişiler hükümetten yeniden kendilerine son bir fırsat verilmesini isterken bankaların konut kredisi ortalamaları yüzde 2,45 seviyesine çıktı. 

En Düşük Konut Kredisi Veren Banka Hangisi? 

Bankalar tarafından yapılan yeni güncelleme ile konut kredisi faiz oranları yine yükseldi. Geride bıraktığımız Pazartesi günü en düşük konut kredisi faiz oranı yüzde 1,65 olarak uygulanırken Cuma günü yapılan güncellemeler ile bu oran yüzde 1,80 seviyesine çıktı. 

Yani Pazartesi günü bankaya giderek 120 ay vadeli 100 bin lira konut kredisi çeken bir kişi aylık 1.919 lira ödeme yaparken Cuma günü aynı tutar ve aynı vadede konut kredisi kullanan kişinin aylık ödemesi aradaki faiz oranı farkından dolayı 2.039 liraya yükseldi. 

Konut Kredisi Faiz Oranları Düşecek Mi?

Ne yazık ki Eylül ayında yapılacağı konuşulan konut kredisi faiz indirimi için henüz yetkili kişilerden yapılan bir açıklama bulunmuyor. Ekonomik verilerin giderek bozulması, dolar kurundaki yükseliş ve talebin son derece yüksek olması bu kampanyanın yapılmasını son derece zorlaştırıyor. 

Hükümet kanadından tek bir açıklama dahi gelmemesi de indirim yapılacağı şüphesini güçlendirirken indirim müjdesi bekleyen kişiler de bekledikleri her gün zarara uğramaya devam ediyor. 

Bir Yorum

  1. Buradan yetkililere sesleniyoruz bankalarda faiz indirimine gitsin istiyoruz konut kampanyasinda

  2. Kampanya yapın insanlar ev alsın yeniden ekonomi canlansın herkes zor durumda mutait kiracı haziranda sırf oy almak için kampanya yapıldı şimdi niye yapılmıyor o zmn da dolar yüksekti

  3. Imkansiz hic umudum yok bu sene boyle gider belki bidaki sene duser ekonomi kotu bosuna heveslenmeyin bende cok istiyorum ama olmuyor

  4. Ev almak isteyen asgari ücretle çalışan insanların ödedikleri faizler zehir zıkkım olsun hic mi vicdanınız yok

  5. Ev almak isteyen asgari ücretle çalışan insanların ödedikleri faizler zehir zıkkım olsun hic mi vicdanınız yok

  6. Yapın artık şu faiz indiriminin Allah kahretsin şu düzeni intiharın eşiğine geldik be sözleşme imzaladık gizliden faizleri arttırdılar faiz düşecek diye beklerken her gün faiz arttırıyorlar. Allah bize de fırsat verecek inşAllah hesabını soracagiz inşAllah

  7. Zengine 0.98 fakire 2.98 bu nasıl adalet Allahın seven
    Bana söylesin.. Yazık bu insanlara. Hiç bir yetkili açıklama bile yapmıyor..

  8. millet mücde dediler sıfır evanlara 098 bizde evaldık şimdi fazızler 189 2.10 bu görmüyormu cuhurbakanı bilmiyormu 31 zengın firmalar yapıyorlar orta kesimli ve dar kesimli aile ölsmü diyorsun size oy verdık Allah sizden sorsun

  9. arkadaşlar merkez bankasında ziraat bankasında çok yakın tanıdığı olan yokmu ya belki bankalara bir haber verilmiştir.Kredi faizleri ile ilgili çok bunaldık artık ev hayalimiz tükenmek üzere bu devlet yüzünden seçim yaklaştı sayın cumhurbaşkanı oy diye ayağımıza kadar geleceksiniz o zaman bu millet bu dar gelirli vatandaşlara yaptığınız bu hareketin cevabını eminim size verecektir.

  10. Konut kredi faizlerinin düşmesi lazım.bu faiz oranlarıyla kimse konut alamıyor

  11. Devlet baskani merkez bankasina soz geciremiyor ki.Adi ustun de devlet bankasi o neden kredileri yukselti ki.Milli bankar indirsin kredileri 0.70 lere yabanci sermayeli bankaarin gic birinden kredi alinmaz.