Genel

Konut Kredisi Kullanmadan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

Ev alabilmek için para biriktirmenin, aynı zamanda da normal hayatını idame ettirmenin faturası hiç de azımsanacak türden değil. Bu nedenle para biriktirerek ev sahibi olabilmek, neredeyse imkansız hale gelmektedir. Bunu bilenler, ancak ev alma hayalinden de vazgeçmek istemeyenler için konut kredileri, gayet rahatlatıcı seçeneklerdir. Mevcut ödediğiniz kiranın yerine konut kredisinin taksitlerini ödeyerek dilediğiniz eve sahip olabilirsiniz. Ancak, konut kredisini kullanmadan önce de dikkat etmeniz gereken birtakım noktalar vardır. Gelin kredi ile konut alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir, bu noktalara hep birlikte değinelim.

Kredi notunuzun önemi büyüktür…

Konut kredisi kullanmak isteyenlerin hazırlıklarını önceden yapmaları gerekmektedir. bu hazırlıklar içerisinde kredi notunun yüksek tutulması da yer almaktadır. kredi notunuzu, kredi kartı ödemelerinizi düzenli olarak yaptığınız takdirde, bankalar ile olan ticari ilişkilerinizde alacak – verecek durumlarına dikkat ettiğiniz takdirde ve varsa kullandığınız farklı bir kredi, onun ödemelerini düzenli olarak yaptığınız takdirde yüksek olacaktır. yani kısacası ticari siciliniz temiz olmalıdır.

İş durumunda tutarlı olmanız gerekmektedir…

Bankalar konut kredisi alırken istenen belgeler arasında, işyerinize ait gelir durumunuzu gösteren belge talep eder. Bu durumda sizin krediye başvurmadan önce son 6 ay içerisinde aynı işyerinde çalışmış olmanız gerekmektedir.

Aylık geri ödeme tutarınız da önemlidir…

Konut kredisi kullandığınız takdirde aylık geri ödeyeceğiniz tutarlar, gelir durumunuzu gösteren belgeye göre belirlenir. Tek etken gelir belgesi değildir, ancak en büyük etkenlerden biridir. Kredi ile ev alırken dikkat edilmesi gereken evraklar karşılığında kullanabileceğiniz kredi tutarı belirleneceği için belgelerinizin tam ve eksiksiz olması kredi kullanma işleminizi kolaylaştıracaktır. Diğer tüm gelir kaynaklarınız da dikkate alınır ve aylık gelirinizin yarısını geçmeyecek şekilde, konut kredisi taksit tutarlarınız belirlenir. Bu aylık ödeme tutarları dikkate alındığında ve istediğiniz kredi vadesi ile hesaplandığı takdirde, alabileceğiniz konutun değeri de üç aşağı beş yukarı belirleniyor. Bu