Genel

Kredi Almak İçin Gereken Şartlar Nelerdir

Kredi almak oldukça yaygın hale gelen bir durumdur zira insanlar mal varlığına sahip olmak istemektedirler fakat yeteri kadar finansal açıdan imkanları yoktur ve bu yüzden krediye başvururlar. Kredi almak basit bir işlem gibi düşünülse de aslında bir çok aşaması ve şartı bulunmaktadır. Her banka da ortak olan maddeler bulunmaktadır elbette bunların yanı sıra bankadan bankaya dahi bu şartlar değişebilir. Kredi alabilmeniz hatta başvuruda bulunabilmeniz için bile oldukça önemli bir şart ile başlayalım. Kredi alabilmek için reşit olmanız şartı koşulmaktadır. 18 yaşından küçük veya 18 yaşını daha doldurmamış kişilere hiç bir banka ne yazık ki kredi sağlamamaktadır. Bu bireyler hala çocuk kategorisinde görüldüğünden ve aileye bağlı yaşamakta olduklarından krediyi kendileri alamazlar ama ebeveyinlerinden herhangi biri kendi adına kredi alarak gerekli olan parayı ekbette çocuğuna sağlayabilir.

İkinci olarak yine oldukça önemli bir şart olan gelir durumu vardır. Banka için sizin geliriniz oldukça önemlidir. Düzenli bir gelire sahip olmanız oldukça önemlidir zira düzenli bir gelirinizin olmaması durumunda banka kredi vermeyebilir. Bunun nedeni oldukça basittir. Eğer düzenli bir geliriniz varsa banka sizin krediyi her ay düzenli yatırabileceğinize güvenerek size gerekli olan parayı temşn eder ama eğer siz düzenli bir gelir sunamıyorsanız ne yazık ki kredi almanız çok zordur. Üçüncü olarak yabancı uyruklu bir bireyseniz ve kredi için başvuracaksanız geçerli bir outun izni ve pasaportunuzun olması gerekmekedir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için sadece kimlik fotokopisi yeterli olacaktır. Dördüncü ve son olarak her banka için sizin kredi notunuz oldukça önemlidir. Eğer ödemelerinizi düzgün bir şekilde yapmazsanız bu bankada kayıt altına alınır ve herhangi bir bankaya kredi için başvurduğunuzda geçmiş ödemeleriniz görünür. Hiç bir banka düzensiz kredi ödemesini sevmez bu yüzden kredi notunuzu yüksek tutmaya çalışın. 

Kredi Çeşitleri

Birçok kredi çeşidi bulunmaktadır. Her bir kredinin bankadan bankaya faiz oranı, vade süresi ve miktarı değişiklik göstermektedir. İhtiyacınıza yönelik krediyi bulup başvurunuzu bu şekilde yapabilirsiniz.