Genel

Kredi Faizleri Son Durum Ne? (Konut Kredisi, Taşıt Kredisi, İhtiyaç Kredisi)

Bankaların kredi faiz oranları yükselmeye devam ederken yaşanan bu yükselişe ek olarak bankalardan kredi onayı almakta zorlaşıyor. 

Kamupersoneli.net olarak sizler için bankaların kredi faiz oranlarındaki son durumu araştırdık. İşte bankaların kredi oranları:

Konut Kredisi Faiz Oranları Düşer Mi?

Açıklanan son enflasyon rakamları ile ne yazık ki bu beklenti çok daha zor bir hale geldi. 

Enflasyon rakamlarının yükselmesi bankaların kredi faiz oranları içinde yükseliş anlamına geliyor. Yani bankaların konut kredisi faiz oranları için ne yazık ki çok yakın bir zamanda indirim müjdesi verilecek gibi görünüyor. 

Konut kredisi faiz oranları Ekim ayında yapılan güncelleme ile yine yükselmişti. Şu anda bankalar tarafından uygulanan en düşük konut kredisi faiz oranı yüzde 1,96 ve en uygun konut kredisi veren banka ise ICBC Bank olarak öne çıkıyor. 

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranları incelendiğinde ise kamu bankaları arasında en düşük konut kredisi faiz oranı veren Ziraat Bankası olurken en düşük oran ise 1,98 olarak açıklanmış durumda. 

Taşıt Kredisi Faiz Oranları 2018

Rekor seviyede yükselen oranlardan biride taşıt kredisi faizleri olarak öne çıkıyor. Otomotiv pazarı faiz oranlarının yükselmesi ile derin bir krize sürüklenirken 2018 yılının ilk 9 ayında sektörün yüzde 68 oranında daraldığı açıklandı. 

Kredi faiz oranlarının yükselmesinin yanı sıra bankaların eskiden çok daha kolay bir şekilde kredi onayı vermesine rağmen artık yüksek kredi notu ortalaması olan müşterilerinin dahi kredi başvuruları için kredi reddi kararı vermesi de satış oranını düşürüyor. 

İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları 2018

Bankaların ihtiyaç kredisi faiz oranları da rekor artış gösterdi. Bankaların ihtiyaç kredisi faizleri yükselirken yaşadığı her sıkıntıda bankadan kredi çekmeye alışan vatandaşın artık kredi çekemez hale gelmesi büyük kriz yarattı. 

En düşük ihtiyaç kredisi faiz oranı yüzde 2,55 olarak uygulanırken en uygun ihtiyaç kredisi veren banka ise İş Bankası sonbahar kredisi için uygulanan kredi paketi oldu. En yüksek ihtiyaç kredisi faiz oranı ise yüzde 3,40 ile Odeabank tarafından uygulanıyor. 

Bir Yorum