Genel

Kredi Notu Nasıl Yükseltilir?

Kredi notunuz düştüğü gibi doğal olarak yükselebilirde. Bunun için belirli yolları izlemeniz ve bankalarla ilgili işlerinizde biraz daha titiz davranmanız gerekmektedir. Kredini notunuzu en az 1500 puana çıkarmanız gerekmektedir. Çünkü 1500 puanın altında olanlar risk gurubu içinde yer alır ve banka ile finansal iş yapabilmeniz için puanınızın yüksek olması öncelikli şarttır.

Kredi Notu Nasıl Yükseltilir?

– Kredi notunuzu yükseltmek için atacağınız ilk adım ödemelerinizi aksatmadan devam etmenizdir. Eğer ödemelerinizi son ödeme tarihinden sonraya aksatırsanız hatta taksitlerinizde kaydırma yaşanırsa kredi notunuz yükselmeyecektir ki kredi notunuz düşebilir.

– Çektiğiniz kredi ödemelerinizi bütçenize göre ayarlayın. Eğer zorlanacağınız aylık ödemeler karşınıza çıkarsa bu defa vade sayısını artırın ki aylık ödemeleriniz azalsın ve rahatça ödeyerek kredi notunuzu yükseltebilin.

– Birden fazla yere kredi ödemeleriniz var ise bu ödemelerinize ayrı ayrı nakit sağlamak sizi yoruyorsa ve karşılayamıyorsanız tek bir yerden kredi çekin borcunuzu sıfırlayın ve tek bir bankaya ödeme yapmaya başlayın. Üstelik uzun vadelerle çekeceğiniz kredi ile aylık tutarınızı düşürün ve bu sayede kredi notunuzu yükseltin. 

– Çekmiş olduğunuz kredi ödemelerinde ödemelerinizi bir gün dahi geçiktirmemeye özen göstermelisiniz. Zira bir günlük gecikme dahi bile sizin kredi notunuzu etkileyebilir. Düzenli ödeme yaptığınızda kredi notunuz yükselecektir.

– Kredi ve kredi kartlarının yanı sıra yapılan yeni düzenleme ile fatura borçlarınızı ödemenizde kredi notunuzu etkileyen etmenler arasında yer aldı. Onun için faturalarınızı düzenli ödediğinizde kredi notunuzu yükseltmiş olursunuz.

– Tüm borçlarınızı ödedikten sonra kendinize düşük limitli bir kredi kartı alıp kredi kartı borcunuzu her ay düzenli ödediğiniz takdirde kredi notunuz yükselmeye başlayacaktır. Bunun için düşük limitli kart olmasına ve yapcağınız aylık taksitlerin sizi zorlamamasına dikkat etmelisiniz. Düşük limitli kredi kartının yanında dilerseniz bütçenize uyuyorsa yine düşük tutarlı bir kredi çekmek ve taksitli düzenli yatırmakta kredi notunuzu yükseltmeye yardımcı olacaktır. 

Saymış olduğumuz bu maddelerle kredi notumu nasıl yükseltirim sorusunun cevabını vermiş olduk. Bu maddeleri uygularsanız kredi notunuzu yükseltmeye başlar ve bankalarla finansal işlemler yapmaya devam edersiniz.